Czy macie już jakieś oferty cenowe?
Witam .
Widziałem na igrid dzisiaj gościu chce sprzedać prosto z pola w skrzynie kupującego po 1 zł do uzgodnienia. Normalnie ktoś jaja sobie celowo robi chyba.
Ja miałem propoycję 1.6 lecz docelowo wszystko chowam.
To ogłoszenie to napewno nie sadownika kto by chciał sprzedac jabłko po 1zł, jak przemysł już ponad 80gr
cielmus, 2017-08-16 06:18, napisał:
Witam .
Widziałem na igrid dzisiaj gościu chce sprzedać prosto z pola w skrzynie kupującego po 1 zł do uzgodnienia. Normalnie ktoś jaja sobie celowo robi chyba.
Ja miałem propoycję 1.6 lecz docelowo wszystko chowam.
Daj mi namiary na tego kupca po 1.60zl-chetnie sprzedam pomimo mozliwosci trzymania w swojej KA.
Hehe to chyba ich glowa boli ze im ktos po tyle sprzeda a oni na wiosne po 3zl+ wezma
Za Szampiona Reno zgodziłem się z kupcem 1,40 zł. Rwanie od poniedziałku. Jak będzie pogoda. Ostatnio ciągle leje.
Drupi, 2017-09-06 17:43, napisał:
Za Szampiona Reno zgodziłem się z kupcem 1,40 zł. Rwanie od poniedziałku. Jak będzie pogoda. Ostatnio ciągle leje.
Od ilu?
Może i za słabą cene się zgodziłem. Ale jak się godziłem to wydawała się przyzwoita cena. Cóż teraz nie powinienem się wycofywać z tej ceny, strace twarz, a myśle że kupiec będzie pamiętał o tym jak będzie trudno sprzedać z powodu klęski urodzaju i jabłka będą za grosze. Rwe od 6,5 cm. 10% koloru. A może i mniej, trudno to określic. Pamiętam czasy jak nie mogło być kropki co by mucha nasrała.
Wczesniej troche inna sytuacje byla, a slowa trzeba dotrzymywac, znajomy porostu robi obierke 7+ po 1,2 teraz
Za goldena proponują 1.40.....od 6.5
Drupi, 2017-09-12 20:23, napisał:
Może i za słabą cene się zgodziłem.
Ale jak się godziłem to wydawała się przyzwoita cena. Cóż teraz nie powinienem się wycofywać z tej ceny, strace twarz, a myśle że kupiec będzie pamiętał o tym jak będzie trudno sprzedać z powodu klęski urodzaju i jabłka będą za grosze. Rwe od 6,5 cm. 10% koloru. A może i mniej, trudno to określic. Pamiętam czasy jak nie mogło być kropki co by mucha nasrała.
Z drugiej strony kupujący bardzo by się o twarz nie martwił jakby cena spadła.
polisz34, 2017-09-27 06:49, napisał:
Witam jakie ceny w sandomierskim golden i czerwone .
Dzwoniłem do jednego człowieka. W skrzynie na chłodnie i gotówka na kole:
Golden 1,3
Czerwone typu Szapmion, Elise .......1,2
Dochtur.. pewnie ten golden kaliber 70+ a czerwone 80% wybarwienia
Elizę można sprzedać aktualnie od 7cm po 1.1zł na obieranie, czyli taka oferta to chyba forma żartu, albo pobożne życzenie kupującego ;)
Odsort 60-70mm idzie po 1.2zł....
Hmm a jakie ceny w pow opolskim? Bo podobno 1,2 za mutsu a czerwone1,3 zł do sortowania, a przemysł 0,85gr - 0,88 gr?
1,1-1,2 za obierke mozna dostać to niewiem komu by sie opłacało ładne jabłko po 1,2 oddawać
SlawekS, 2017-09-27 19:53, napisał:
Dochtur.. pewnie ten golden kaliber 70+ a czerwone 80% wybarwienia
Elizę można sprzedać aktualnie od 7cm po 1.1zł na obieranie, czyli taka oferta to chyba forma żartu, albo pobożne życzenie kupującego ;)
Odsort 60-70mm idzie po 1.2zł....
Goldena kaliber 65+. cena aktualna u tego człowieka 1,4zł.
Niektóre firmy chcą Goldena 70+ i oferują 1,5 zł
Moje pobożne życzenie za Goldena 2zł i prawie nikt nie dawał. Ale z ofertą za 1,75 zł nie zastanawiam się bez mrugnięcia.
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl