Koledzy prawda to że za czerwoniaki z kontroli proponują 80 gr ?? co sie dzieje może ktoś potwierdzic?
Koledzy prawda to że za czerwoniaki z kontroli proponują 80 gr ?? co sie dzieje może ktoś potwierdzic?
Prawda jest ze popyt siadl w tym tygodniu w jednych firmach ceny poszly do dolu o 10gr, a w czesci zostaly na poziomie z tamtego tygodnia, slaby czas aby otwierac KA.
PRINC, 2017-03-08 19:00, napisał:
handel troche zwolnił ale cena bez zmizn nie siejcie paniki , co do pinowy 2zł
mógłbyś podrzucić jakiś namiar na firmę która handluje pinovą możebyć na priv
Witam
Mi proponowali za czerwone 90gr a w innych okolicach 1zł okolice Mogielnicy
Witam
Mi proponowali za czerwone 90gr a w innych okolicach 1zł okolice Mogielnicy
Jak ktoś chce kupić czerwone jabłka to go nie obchodzi odmiana tylko cena ja bym się takimi nie przejmował że krzyczą 90 gr a jeśli to była grupa to tym bardziej bo oni muszą wypracować swoją marże 30~50 gr .Teraz skupują taniej żeby pożniej mieć czym handlować , cenowo trzymałbym się tamtego tyg. Nie ma sensu paniki siać , zakładam żę jeszcze w tym tyg lub początek nastepnego wroci to do normy (miejmy nadzieje ).
Cała prawda o jabłkach z zagranicy - fakt obrazkowy ale też o tym słyszałem, że tak się robi bo kto to sprawdzi ;D
Podobno słabe zainteresowanie ceny ogójlnie 90gr za 7+ chociaż są tacy którzy dają już nawet 80 gr.
Robią sztuczki z ceną żeby "pognać" ludzi do przywożenia jabłek. Dużo ludzi miało jabłko po gradzie i nie mieli co do chłodni włożyć, a z zagranicy jest drogie. A kontrakty muszą być spełnione. Każdy mówi że już więcej sprzedał niż w zeszlym roku o tej porze. Myśle że cena wzrośnie, wystarczy popatrzeć na ilości tirów pod sortowniami. Nawet w niedziele stoją.
Co tu taka cisza??Wszyscy jabłka już sprzedali??Jak tam ceny?W okolicy Mogielnicy poobnizali Ok 10-15gr/kg,zejście takie sobie.Ceny Ok.0,85-1,10zl netto za Championy,Jonagoreda itp.Jakie są ceny za Princa?
Sortownie krzyczką 1,40 zł chociaż gdzieś obiło mi się że ktoś mówił coś o 1.20
prince do 1.4 zazwyczaj robiony samemu w karton, warunek odpowiednia jedrnosc,
na grupach pewnie 1,2-1,3 na sortownie.
Jedzie pociąg do Chin przez i Polskę, ale jak się obładuje w UK i we Francji to może być tak, że dla polskich jabłek już miejsca braknie ;-)
Dla tych co wyczekiwali tego pociągu
http://wiedzatajemna.pl/img/2326/pociag-do-chin/
Nie wiem ile w tym prawy, ale zdjęcie autentyk kartofle w Rosji po 15 groszy w Auchanie - z jabłkami więc rewelacji tez może nie być.
Link do materiału:
http://wiedzatajemna.pl/img/2351/ceny-warzyw-w-moskwie/
Ocknijcie się ludzie i niesprzedawajcie im jabłek po takiej cenie!!! Chyba nie ma osoby tutaj u której by nie przemarzło. Teraz "jakąś" cenę wam dają i sprzedajecie, a co będzie za rok jak u każdego przemarzlo później dopiero zobaczycie ze nie będziez skąd wziąć kasy i dopiero wtedy się obudzicie ale będzie juz za późno.. taka moja rada...
Jak to się mówi nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło, a pogoda jak się okazuje najlepszym sprzymierzeńcem dla ceny. Są rejony w Polsce, gdzie lato przychodzi szybciej a są rejony, gdzie to samo co w innych miejscach będzie dopiero za tydzień dwa tygodnie więc nie u wszystkich jeszcze tak dobrze kwiaty się rozwinęły – także wszędzie nie wymarznie, a jak pogoda zrobi swoje to każdy na tym skorzystać będzie mniej jabłek, ale kasa taka sama jakby miałoby ich być 2x więcej. Inaczej ludzie się nie opamiętają i jak jabłka będą po 5 groszy to będą wozić.
czereśnie wymarzły i nie będzie ,truskawki jak będą to będą bardzo bardzo drogie ,bo zakłady będą chciały jak najwięcej nakupić ,bo wiśni i porzeczki wymarzły i napewno nie nakupią ,cena jabłek już niedługo wzrosną znacząco ,teraz trzeba uwżać zeby nie dać się oszukać frmą exportowym które jak zawsze chcą jak najtaniej nakupić i jak najdrorzej sprzedać .
Gdzie takie ceny panowie ? Mi oferowali 1,2 ale jednak zeszli na 1,1... Mówię o ligolu, dekoscie bo idaret i gloster 1 ziko.
Co tu taka cisza???Wszyscy sprzedali czy czekaja ????:)Ceny delikatnie w gore,czerwoniaki na 1,10zl netto,to samo Idared,Champion 1,20-1,25zl netto,Prince 1,45-1,50zl netto.
Okolice Warki. Ceny z "grup" z sortowaniem od 1,05 za ligola do 1,15 zł za championa. Princ 1,3-1,4 zł. Ceny zapewne do lekkiej negocjacji bo tylko dzwoniłem z zapytaniem o cene. No ale ameryki nie ma.
fruit family(activ) idared,szampion, jonagored,ligol 1.2 netto od 7+ na reke bez kosztow sortowania gloster slabo 90 gr,alwa 1.4zl
Niewiele co zostało dobrego, niestety. Za rok nie będzie kasy za jabłka, więc to co zostało w tym roku w komorach nie sprzedawajmy za tyle co nam teraz dają jeśli cena poszła w górę to znaczy ze mogą dać więcej i muszą to zrobic. Takie moje zdanie, szanujmy teraz to co zostało.
Cisza jest.Jeśli ktoś coś wie, niech napisze jakie ceny, i jakie grupy próbuja rolować na sortowaniu klijentów.
Jak tam ceny w Grojeckim???Cos sie ruszylo troche podobno,tylko ta polna Truskawka wchodzi znowu teraz....
Podobno jak podnieśli cene nie mają zamówień na jabłka, a jak mają to mało idzie. O wyższej cenie można zapomnieć. Tylko na rynku jest wysoko. Moi sąsiedzi busują jabłka na rynki. Schodzi dobrze.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl