za idareda ceny realne, trochę kupcy ze wschodu szukają mocniej jabłka w grójeckim, konkretnie idareda i są w stanie dać jeszcze troche więcej ale na gotowo
za idareda ceny realne, trochę kupcy ze wschodu szukają mocniej jabłka w grójeckim, konkretnie idareda i są w stanie dać jeszcze troche więcej ale na gotowo
Dzwoniłem dzisiaj przed chwilą po kilku skupach i grup i co się okazuje idared Ligol Decosta Gloster cena . 90gr plus VAT.. Grójec
Dosyć słaba cena za mutsu, koło 1zł
a za idareda 1,1zł dziś usłyszałem
Tak potwierdzam dosyć ciężko sprzedać nawet ładne mutsu .Ja nie mam ale znajomy kilka dni temu sprzedawał to niechciał powiedzieć po ile sprzedał ,ale dał do zrozumienia że kiepsko.
Pozdrawiam Sandomierz i Warke co zaniża ceny jabłek, w tym roku (2017) usłyszałem to 6 razy ?? Kupcy kupują najpierw w Sandomierzu póżniej jadą do Warki a na koniec zostawiają Grójec. Na samym początku olałem to ale jak 3 osoba powtarza to samo to z ciekawości zadzwoniłem do kolegi co zajmuje sie handlem który potwierdził tą informacje. Rozmawiałem znim i mówił że kupował Szampiona po 85gr co w tym samym czasie ja sprzedałem samochód po 1.10 za samo jabłko (początek lutego),wiec jaka jest różnica pożniej się dziwić że ludzie przyjeżdzają oglądają towar i nie chcą kupować jabłek oni chcą tylko jak mają możliwości kupna taniej to po co maja dokładać do interesu jak mogą jeszcze wiecej zyskać. Więc sadowniku nie strzelaj sobie sam w kolano i szanuj swoją całoroczną prace -.-
W tamtym tygodniu był straszny bum na Alwe sprzedałem za 1.65 w kartonie (1.45 samo jabłko) nie wiem jak jest w tym tyg
Idared cały samochód poszedł za 1.10 w łuszczkach
Goldena sprzedawałem od 65+ za 1.35 (Był droby co fakt) ale sądze jak ktoś ma ładnego grubego bez siatki 1.50 jest realna ceną
Rubinstara sprzedałem za 1.20 tu nie wiem czy dobrze zrobiłem czy nie bo nie miałem okazji sprawdzić ile są wstanie dać .
Mutsu 1.20 przy miksie 4 palety sprzedałem zbytnio chetnych nie ma
Osobiście jak bym mógl zaczął bym sprzedawać po 1 tyg marca,ale siła wysza w komorach zaczął mi się zwiękaszać tlen (coś z płuczką) :(
Powodznie w handlu i jak najlepszych cen.
Jak ceny Idareta z przechowalni w Sandomierskim? Takich cen jak piszecie to ja jeszcze nigdzie u nas nie slyszalem.
W rejonie Warki zawsze jest 10-15 gr. taniej niż w rejonie Grójca, nie tylko w tym roku. Nawet przemysł jest tam jesienią zawsze kilka groszy droźszy. Chyba dlatego źe w Grójcu jest większa konkuręcja skupów albo w Warce są głupsi sadownicy.
IPOCONICK, 2017-02-21 22:19, napisał:
Pozdrawiam Sandomierz i Warke co zaniża ceny jabłek, w tym roku (2017) usłyszałem to 6 razy ?? Kupcy kupują najpierw w Sandomierzu póżniej jadą do Warki a na koniec zostawiają Grójec. Na samym początku olałem to ale jak 3 osoba powtarza to samo to z ciekawości zadzwoniłem do kolegi co zajmuje sie handlem który potwierdził tą informacje. Rozmawiałem znim i mówił że kupował Szampiona po 85gr co w tym samym czasie ja sprzedałem samochód po 1.10 za samo jabłko (początek lutego),wiec jaka jest różnica pożniej się dziwić że ludzie przyjeżdzają oglądają towar i nie chcą kupować jabłek oni chcą tylko jak mają możliwości kupna taniej to po co maja dokładać do interesu jak mogą jeszcze wiecej zyskać. Więc sadowniku nie strzelaj sobie sam w kolano i szanuj swoją całoroczną prace -.-
W tamtym tygodniu był straszny bum na Alwe sprzedałem za 1.65 w kartonie (1.45 samo jabłko) nie wiem jak jest w tym tyg
Goldena sprzedawałem od 65+ za 1.35 (Był droby co fakt) ale sądze jak ktoś ma ładnego grubego bez siatki 1.50 jest realna ceną
Rubinstara sprzedałem za 1.20 tu nie wiem czy dobrze zrobiłem czy nie bo nie miałem okazji sprawdzić ile są wstanie dać .
Osobiście jak bym mógl zaczął bym sprzedawać po 1 tyg marca,ale siła wysza w komorach zaczął mi się zwiękaszać tlen (coś z płuczką) :(
Gdzie w tej cenie w okolicach Grojca handlowales Alwe??
swaczunio, 2017-02-22 19:15, napisał:
IPOCONICK, 2017-02-21 22:19, napisał:
Gdzie w tej cenie w okolicach Grojca handlowales Alwe??
Wyśle ci w prywatnej wiadomości
szeks, 2017-02-22 06:48, napisał:
Jak ceny Idareta z przechowalni w Sandomierskim? Takich cen jak piszecie to ja jeszcze nigdzie u nas nie slyszalem.
0,35 gr na taśmę. Otej porze jabłko z przechowalni tylko na koncentrat.
Goralek Idared sprzedany po 1zl i idzie calkiem niezle a na tasme to potem wysypiesz z kontroli :)
szeks, 2017-02-25 16:11, napisał:
Goralek Idared sprzedany po 1zl i idzie calkiem niezle a na tasme to potem wysypiesz z kontroli :)
idared z przechowalni 1 zł??? łał takie rzeczy tylko w sandomierzu a mi dzisiaj proponowali za idareda z kontroli 90 gr. cóz to forum to jedna wielkia ściema. wypisywane ceny nie maja wogóle odniesienia do rzeczywistości. a ludzie co wypisuja takierzeczy oszukuja sami siebie.
goralek, 2017-02-25 14:52, napisał:
szeks, 2017-02-22 06:48, napisał:
0,35 gr na taśmę. Otej porze jabłko z przechowalni tylko na koncentrat.
Myślę że kolega sprzedał po 0.80gr a tą złotówkę wpisał by się odegrać...
Cena za Idareda od 0,80 zł do 1 zł netto. Rozmiar 7+ , okolice Grójca. Info z wczoraj.
Info z 24.02, okolice Grójca Idared od 1 zł do 1,05 zł za kontrolę. 0,8 zł nie miałem takiej propozycji, natomiast była jedna za 0,9 zł. Pozostałe jak na początku. Zainteresowanie duże, od godz 11 do 18 ok. 15 telefonów za towarem.
Jabłko leży dobrze w tym roku, czekolady brak, co piątek wyciągam po parę sztuk na próbę.
szeks tylko napisz ile ci odeszło tego idareda, bo z przechowalni to już trochę odrzutu jest, ja teraz sprzedaje przechowalnie na sortowanie po 1zł netto do jednej z grup, wychodzi ponad 80gr netto po przesortowaniu, więc nie ma tragedii z przechowalnią, czekaldy nie ma, ale jest sporo w tym roku plamistości jonathana, nawet z chłodni się trafia, ale można to puścić w obierke
Ja sprzedawałem idareta z tyg temu albo wiecej za 1,10 tylko robiony był w łuszczkach troche wiecej zabawy niz z wyczajny karton ale tragedi nie ma.
PS: i był robiony dla jednej z grup i gotówka do ręki a nie przelew 60 dni lub cos w tym stylu
farmer99944, 2017-02-27 16:49, napisał:
Lubelskie Idared przechowalnia 95gr
Kolego gdzie takie ceny w lubelskim ? odpisz na priv
Idzie dzień kobiet w Rosji stąd taki szał na jabłko ale co będzie później.. Grójec idared 1zł
adrian23, 2017-02-28 00:00, napisał:
Okolice Warki idared 1.40
Łał 1.40 idared ?? Na gotowo czy samo jabłko ?? Jeśli to nie tajemnica to podałbyś namiary Dziś za prica proponowali mi 1.45 , Mutsu 1.10 , Goldena 1.30
Grójec. Idared -0,9-1zł max. ligol decosta itp. 1zł sprawdzone info z kilku grup..
Grupy płacą najmniej lepiej handlować z bezpośrednimi odbiorcami w rejonie grójca się ogłaszają i przeważnie o te 5 groszy do 15 groszy płacą więcej. kolega puszczał princa po 1,5zł i idareta 1,05zł rozmiar jabłka ponoć miał grube to od 6,5 poszło
W lubelskim cena była 1 zł za ligol decosta a w ty tygodniu kupcy biorą z grójca po 0.9 zł.
silas1977, 2017-03-01 08:33, napisał:
W lubelskim cena była 1 zł za ligol decosta a w ty tygodniu kupcy biorą z grójca po 0.9 zł.
A u nas w grójeckim to samo u nas 1zł a na Lubelszczyznie kupują po 0,90. czyżby to była gra handlarzy ?
Słabiutkie te ceny Bieńkowska to by nawet nie chciała rozmawiać o takich pieniądzach, a co dopiero wziąć się za ich zbieranie bo gdzie to aby jabłko kosztowało 1 zł za kilogram, jak już truskawki sprzedają, ale po ile po prawie 170$ i to nie jest żart, pomimo że pochodzi z serwisu obrazkowego:
http://wiedzatajemna.pl/img/2099/ceny-truskawek-w-sklepach/
Sam z ciekawości sprawdzałem pewne informacje ciekawe czy ktoś to kupuje, ale pewnie są i tacy, którzy mają szyby naftowe to ich stać na takie fanaberie ;-)
W tym tyg handel troche usiadł mniejszy popyt na jabłka jest (Lub znów coś na Białoruskiej granicy się dzieje), co wiąże się pewnie z utrzymaniem się cen jak nie zlekkim spadkiem -.-
Samochody pojechaly po kwiatki na Dzien Kobiet,wiec nie ma transportu,dlatego slabiej,ale o spadkach cen to nie slyszalem.
Dzisiaj się pytałem to podobno 90gr+vat za wszystkie czerwone. Okolica Mogielnicy.
antoni68, 2017-03-07 06:42, napisał:
Unia Europejska przyznała nam większy limit na bezpłatną dystrybucje
Jeszcze nie przyznała dopiero my złożyliśmy wniosek a komisja ma go rozpatrzyć. . A do tego bardzo duże wsparcie będzie do grup producentów. Dla zwykłych sadowników mogą być limity. I raczej ruszy ten program dopiero od maja.
antoni68, 2017-03-07 06:42, napisał:
Unia Europejska przyznała nam większy limit na bezpłatną dystrybucje
teraz cena exportu napewno znacząco wzrośnie ,bo unia ma nam przyznać taki sam limit jak w tamtym roku
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl