Runner11 pytanie skąd masz te informacje?
Nie chce mi się tego weryfikować ale chyba trochę przesadzasz, może i ceny lepsze bo brak jabłka z PL spowodował wzrost cen, ale chyba jednak zbyt przesadzone te ceny.
Runner11 pytanie skąd masz te informacje?
Nie chce mi się tego weryfikować ale chyba trochę przesadzasz, może i ceny lepsze bo brak jabłka z PL spowodował wzrost cen, ale chyba jednak zbyt przesadzone te ceny.
Na temat ceny jabłek w Rosji takie info można znaleźć w serwisie fresh market. Pl.. I wcale nie widzę aby było to dziwne poprostu produkcja jest jeszcze ponizej zapotrzebowania a do tego embargo na jabłko a jeżeli jest nawet są jabłka z Polski są drogie bo przemyt kosztuje..
To jak tam ceny bo słyszałem o wzroście ale nie chce siać informacji nie sprawdzonych przezemnie osobiście .
Warka - Grójec 70-80 gr. Za ile komu uda się wyrwać. A może choć byśmy spróbowali nie sprzedawać po niźej 1zł.
za chłodnie czy porzechowalnie? ja z przechowalni szykuje po 60gr czasem 8+ po 70gr
gala prazkowana 1,6 od 6,5
prince 1,4 od 7
chłodnia oczywiście okolice Białej Rawskiej
Gdzie niby takie ceny za Princa chyba razem z opakowaniem albo u kupców gdzie czeka sie na pieniądze 2lata albo w cale nie ma.
Ceny pomału rosną. Szampion od 7 moźna wziąć 1 zł. Alwa 1.2 Gala 1.3-1.4 prąźkowana 1.7-1.8 Prince 1.2-1.4 a Idared nadal 0.6-0.65.
Niektóre grupy koło Belska, Błędowa. Trzeba podzwonić popytać.Przy większej ilości moźna negocjować.
Ceny które podajesz są oderwane od rzeczywistości. Więc albo napisz gdzie tyle płacą (skoro wiesz, to przecież nie jest duży wysiłek) albo nie pisz bredni. Obawiasz się, że jak napiszesz gdzie to te ceny spadną czy co?
Na goldena w tym roku jest mega popyt,1.2zł to przynajmniej od miesiaca płacą. Reszta bez zmian( 80gr.) tylko idared po 60gr.
Jakie zejście i ceny w tej chwili ma MUTSU 7+ oraz Golden 65+ ewentualnie 65-70 z KA?
Na razie to cena za jabłka jest nisza niż rok temu o tej porze, zobaczymy co będzie później..
Decosta -Jonagoret chłodnia nie tłusty poszedł po 0,80 groszy okolice Grójca
idaret propozycja 0,60
sandomierz
idared przechowalnia 6.5cm-70gr
jonagored przechowalnia 7cm-60gr
jonagored ch. zwykla 7cm-65gr-75gr
prince ch. zwykla 7cm-1.20gr
Witam.Okolice Belska Dużego najtańszy idared, mowa o sortowni i to od dłuższego czasu,ceny marne od 6.5 do 7 cm to ceny 45do 50gr. A od 7cm 60gr. ]
Okolice Jasienca jeszcze gorzej,idared 7+ 60gr. a ponizej 7- 40gr.
CHLODNIA
Jonagored 7+ 80gr
Szampion 7+ 90gr.
Prince 7+ 1,1zł
Gloster 7+ 65gr
po 0,42zl to macie na patelnie suchy,wiec po co pchac komus gotowke na chama do kieszeni...mowa o 6,5-7cm.
To cena z sortowni takze nie ma szans odebrania ponizej 7 chyba ze zaplacisz 10gr. z kilograma to Ci oddadzą-to nie ma sensu
I zaprzesteć brać z Unii to chńskie traktory za ponad 100 tys.które są warte max 20 tys.
w Grójeckim bardzo rośnie zainteresowanie i lekko podoszą ceny, niedługo powinno być lepiej z ceną
w lubelskim (józefów, urzedów, opole) to jeszcze masa przechowalni ceny 60 gr) dzisiaj był mrozny poranek a jechałem po okolicy to wielu sadowników wietrzyło zwykłe chłodnie które są w niewielkim stopniu napoczęte. sortownie nie narzekają na brak towaru także patrzac na obecną chwile byłbym ostrożny w prorokowaniu jakich kolwiek wzrostów cen. Kupcy przybrali tendencje jak najtaniej kosztem jakości (jak najwieksza przebitka ) i nic poza tym sie nie dzieje .
Jestem z Grojeckiego i nie widze wzrostu zainteresowania jablkiem.Chyba,ze na igrit ale to ściema.Ogłaszaja sie,ze kupią a jak zadzwonię to zawsze jakieś "ale".Albo za drobne.albo za grube,albo juz tylko kontrola a moze za pare dni,itd. Idared po 60gr. idzie na maxa a reszta słabo i juz marudzą na zwykłą chlodnie
jablko idzie dobrze, idared poki co idzie w kazdej firmie, cena na sortownie 0.6-0.7, czerwnoniaki 0.7-0.8 jednak Ci co handluja z sieciami preferuja juz KA. Jedynie problem z jonagoredem slaby popyt.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl