Witam, czy słyszeliście koledzy jakie mają być ceny drzewek łutówki w tym roku?
Ja słyszałem o 8 zł
Witam, czy słyszeliście koledzy jakie mają być ceny drzewek łutówki w tym roku?
Ja słyszałem o 8 zł
Ja kupowałem tylko parę sztuk na dosadzenie za wypady. Cena 6,5 pln. Drzewka ładne, źródło sprawdzone.
siedem, 2017-10-15 16:22, napisał:
Ja kupowałem tylko parę sztuk na dosadzenie za wypady. Cena 6,5 pln. Drzewka ładne, źródło sprawdzone.
Podaj kolego namiary potrzebuje kilka sztuk sprawdzonego towaru
marcin000, 2017-10-15 17:48, napisał:
siedem, 2017-10-15 16:22, napisał:
Podaj kolego namiary potrzebuje kilka sztuk sprawdzonego towaru
Ja swoje drzewka kupowałem w Końskowoli, w hurtowni szkółkarskiej państwa Cur.
Kolego państwo CUR nie posiadają swoich drzewek dostarczają im szkółkarze z pożoga i szczerze to uważam że jeśli chodzi o drzewka to jest to chłam
A skąd przepraszam taka informacja? Bo z tego co się orientuję i co można zresztą przeczytać w Internecie, rodzina Cur dysponuje, oprócz hurtowni, również szkółką. Jest oczywiście pewnym, że wszystkiego co sprzedają nie produkują sami, bo asortyment mają szeroki, ale szczerze mówiąc... nie specjalnie mnie to interesuje. Fakty są takie że rok temu kupiłem około 50 drzewek w 2 odmianach od jednego ze szkółkarzy z Końskowoli, oraz około 100 drzewek (też w 2 odmianach) w hurtowni państwa Cur. Jak je porównałem to te z hurtowni wygladały jak by były rok starsze... Z tych 50 około 3-4 się nie przyjęło, lub ruszyło po to żeby wkrótce zamrzeć. Reszta żyje, ale jest parę takich co dały dosłownie 2-3 przyrosty, lub dały przyrosty rzędu 5-10cm. Te z hurtowni - bajka. po upływie roku 100% żyje (co przy takiej liczbie dotychczas mi się nie zdarzyło), przyrostów dużo, na najsłabszych drzewach nie krótsze jak 30cm. Chorób nie stwierdzono. Cena materiału śmieszna.
Podsumowując: nikogo nie zachęcam do zakupów w tej hurtowni, bo i sam miałem do niedawna liczne wątpliwości i wolałem brać prosto od szkółkarzy. Mi się jednak materiał sprawdził świetnie, więc choć reklamować nie zamierzam, bo nie mam w tym żadnego interesu, to nie mam obiekcji by na pytanie kolegi @marcin000 odpowiedzieć zgodnie z prawdą. Jeśli dla kogoś tamtejsze drzewka to chłam, to spoko - niech nie kupuje. W okolicy jest pewnie z 50 szkółek które produkują łutówkę i nie tylko, przy czym ja na 2 już się potężnie naciąłem. Na tej hurtowni - jeszcze nie.
Kolego sądząc po wpisach że masz tylko 14 to pewnie robisz tylko reklamę tej szkółce jak to ty nazywasz tak się składa że znam bardzo dobrze tamtą okolice i wiem że drzewek wiśni to oni swoich nie posiadają.
RADEK30, 2017-10-18 19:41, napisał:
Kolego sądząc po wpisach że masz tylko 14 to pewnie robisz tylko reklamę tej szkółce jak to ty nazywasz tak się składa że znam bardzo dobrze tamtą okolice i wiem że drzewek wiśni to oni swoich nie posiadają.
Kolego, sądząc po Twoich wpisach nie potrafisz sklecić żadnego który miałby więcej niż jedno zdanie, za to jak widzę nader łatwo przychodzi Ci formowanie wyssanych z palca pomówień i bezpodstawnej krytyki. Taak, to że mam tylko paręnaście wpisów i jestem tu początkującym użytkownikiem, z całą pewnością świadczy o tym że jestem tu po to żeby coś reklmować. Żelazna logika, nie ma co. Zresztą cóż z tego że ja mam tylko 14 wpisów, skoro w jednym moim ostatnim jest więcej zdań i sensownej treści niż w Twoich 10?
Co do tego czy posiadają swoje drzewka wiśni to myślałem że zasugerowałem wystarczająco jasno: dla mnie mogą te drzewka ściągać nawet z Bangladeszu, jeśli ich jakość będzie mi odpowiadała, to nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
A skoro mam tu do czynienia z lokalnym znawcą okolicy, to śmiało, chętnie się dowiem kto ma towar godny polecenia. Byłby to w końcu jakiś konstruktywny głos w dyskusji, zamiast ciągłego czepiania się i negowania tego co piszą inni.
Nikt w tamtych okolicach ja w tamtym roku kopowałem u Wiewióry koło Nałęczowa na 200szt na dwóch pojawiło sie srebro więc już tam też nie kupie
siedem, 2017-10-19 01:02, napisał:
RADEK30, 2017-10-18 19:41, napisał:
Kolego, sądząc po Twoich wpisach nie potrafisz sklecić żadnego który miałby więcej niż jedno zdanie, za to jak widzę nader łatwo przychodzi Ci formowanie wyssanych z palca pomówień i bezpodstawnej krytyki. Taak, to że mam tylko paręnaście wpisów i jestem tu początkującym użytkownikiem, z całą pewnością świadczy o tym że jestem tu po to żeby coś reklmować. Żelazna logika, nie ma co. Zresztą cóż z tego że ja mam tylko 14 wpisów, skoro w jednym moim ostatnim jest więcej zdań i sensownej treści niż w Twoich 10?
Co do tego czy posiadają swoje drzewka wiśni to myślałem że zasugerowałem wystarczająco jasno: dla mnie mogą te drzewka ściągać nawet z Bangladeszu, jeśli ich jakość będzie mi odpowiadała, to nie ma to dla mnie żadnego znaczenia.
A skoro mam tu do czynienia z lokalnym znawcą okolicy, to śmiało, chętnie się dowiem kto ma towar godny polecenia. Byłby to w końcu jakiś konstruktywny głos w dyskusji, zamiast ciągłego czepiania się i negowania tego co piszą inni.
Tak trzymaj 7 to ze jestes mlody nie znaczy zeby ci jakas kurwa ze stażem ciemnote wciskała
ostatnio ładnego 2-latka (Lutowka) kupilem po 4pln chyba temat nie sprzedamy z zeszlego roku.
ja kupiłem w tym tygodniu piękną łutówkę po 4 zł (nie na targu), byłem z ciekawości w niedzielę w Sandomierzu to zainteresowanie drzewkami bardzo słabe.
Co sądzicie o sadzeniu teraz wiśni, tzn. w bardzo mokrą ziemię-prawie błoto.
Jak wjedziesz w pole i da sie pracować to nie ma problemu, u nas chyba nie byloby takiej możliwości. ;]
Wjechać się da, wczoraj nawet glebogryzarką jeżdziłem, po przymrozku dzisiaj próbujemy wiercić dołki.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl