Witam forumowiczow
Czy są już pierwsze pogłoski na temat ceny aronii w tym roku? Lubelskie - już czarnieje.
Witam forumowiczow
Czy są już pierwsze pogłoski na temat ceny aronii w tym roku? Lubelskie - już czarnieje.
piotreklkr, 2021-08-02 09:40, napisał:
Ja tam jeszcze z 1, 5 ha dosadzę bo jestem na dużym plusie z aronii.
Sadz i 15 ha tyle że to nie w temacie
Anonim, 2021-08-02 21:38, napisał:
Cena pewnie jakaś będzie ,ale nikt nic nie mówi jedna wielka cisza ,narazie wszyscy żyją malinami i wisniami
Ortografia się kłania . Na razie piszemy oddzielnie. Nie róbcie z plantatorów baranów .
stefan74, 2021-08-02 16:59, napisał:
piotreklkr, 2021-08-02 09:40, napisał:
Ja tam jeszcze z 1, 5 ha dosadzę bo jestem na dużym plusie z aronii.
Sadz i 15 ha tyle że to nie w temacie
Ja na przykład gdybym miał możliwość posadzenia w okolicach jakiegoś lasu lub innnego kompleksu zakrzaczonego ,na lichej ziemi gdzie spacerują łosie to bym sadził bez zastanowienia. Urząd marszałkowski płaci za uszkodzenia i straty całkiem przyzwoicie :)
Podobno pod koniec tygodnia rusza aronia i słyszałem że ma mieć cenę powyżej ok 1,3zł. A jak będzie to zobaczymy.
Potwierdzam. U mnie, lubelskie, powiat biłgorajski. Pośrednik zaczyna brać w czwartek. Cena śmieszna. Na początek prawdopodobnie 1,2 zł.
Więc u mnie pownoewnie zbiór ręczny pod rynek hurtowy. Zbiorę 20% i zarobię to samo. Nie eksploatując komabjnu i ciągnika. Reszta dla ptaszków i kto tam jeszcze zechce.
Ogólnie nie lubię być wyzyskiwany i poniżej 2 zł na pole nie wjeżdzam. Kto co woli. Polecam podchodzić do siebie z szacunkiem.
I mamy zonka. Pośrednik właśnie mnie dzisiaj poinformował o cenie. Całe 0,8 zł. Tak więc kombajn już w tym roku ma wolne.
A samą aronią jest dość duże zainteresowanie w małym hurcie. Ładne owoce więc nic dziwnego.
Zeus, 2021-08-18 20:48, napisał:
I mamy zonka. Pośrednik właśnie mnie dzisiaj poinformował o cenie. Całe 0,8 zł. Tak więc kombajn już w tym roku ma wolne.
A samą aronią jest dość duże zainteresowanie w małym hurcie. Ładne owoce więc nic dziwnego.
To rwać aronie bo cena spadnie.
Wyższe plony będzie można uzyskać z plantacji, gdzie wiosną i latem wystąpiło więcej opadów. - Trudno przewidzieć ile owoców zostanie faktycznie zebranych, ale plonów będzie około 40 proc. w porównaniu z rokiem normalnego owocowania – mówi Andrzej Karolak. Pierwszy skup aronii rusza dziś z ceną wyjściową 1,20 zł/
Może ktoś pochwali się po ile sprzedaje?
A może ci co rwą oddają bezcenny towar.
Pkolice Łosic aronie przyjmują chętnie ale brak informacji o cenie.
Pozdro.
Nasadzeń przybywa zarówno w Polsce jak i w Europie to i cen nie ma i się nie zanosi.
Jak by ktoś z okolic Międzyrzeca Podlaskiego był zainteresowany wynajęciem kombajnu. To mam wolen terminy po 6 września. Kombajn połówkowy "Marek".
Kontakt do mnie 510 789 345
A nawiązując do cen to w okolicach Miedzyrzeca, Siedlec cena 1 zł /kg :(
okilice białej rawskiej 0.95 -1 zł
Ktoś ma informacje na temat ceny aronii? W tym roku jakaś wielka zmowa milczenia bo nikt nie chce zbytnio podawać ceny.
Lubelskie - Izdebno 1 zl
Żółkiewka 90 gr
Mówili że w tym roku będzie przynajmniej 1,5 zł a wyszło jak zawsze!
Ciężko stwierdzić ponieważ dziś widzę napływ ogłoszeń kupna aronii, odbiór z pola plus część nawet oferuje zbiór swoim kombajnem co świadczy że cena może być z tym że kupcy chcą w miarę tanio nabyć towar, przetrzymać trochę a później sprzedać z zyskiem.
WojtekxXx, 2021-08-30 13:42, napisał:
Ciężko stwierdzić ponieważ dziś widzę napływ ogłoszeń kupna aronii, odbiór z pola plus część nawet oferuje zbiór swoim kombajnem co świadczy że cena może być z tym że kupcy chcą w miarę tanio nabyć towar, przetrzymać trochę a później sprzedać z zyskiem.
I coś w tym jest ,okolice Siedlec, Łosic 1 zł
Witam serdecznie. Dawno już tutaj nie bywałam a więc co do aronii to faktycznie w tym roku jest jej dużo,jest piękna i dorodna ze względu na duże ilości wody. U mnie jeszcze wszystko na krzakach,zainteresowanie w detalu bądź hurcie marne. Ogolnie w tym roku wszytakie zbiory owocow są opóźnione,aronia też później niż zwykle zaczęła się wybarwiac. Cena jak co roku niska a mówiono że w tamtym roku dużo owoców nie zakupili,że magazyny puste i przyszły rok bedzie bardziej nastawiony na dużą ilość zakupu a tu suprise..
Będzie po 60 gr to i tak zawiozą. To co tu gadać o dobrej cenie. Nasadzeń przybywa więc o dobrych cenach można zapomnieć na najbliższe lata.
Na prawdę ktoś jeszcze dosadza aronię?
Przyznam że nie widziałem nowych nasadzeń od lat, a stare albo przerosły brzozami i perzem, albo osiągnęły rozmiary że problem ze zbiorem
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl