Józefów 2.2zł
tak znalazłeś za 50 gr od kg ekipe chyba panów spod sklepu. Urwią ci 50 kg i pójdą. 80 gr od kg to jest aktualna stawka
Nie wiem czy Panowie z pod sklepu mają fb ale już młode dziewczyny i owszem a drzewa nieduże praca bez drabiny.
Okolice Białej Rawskiej dzisiaj na skupach 2,7 zł. Wzrost ceny. Otrząsarkami jeszcze nie idzie zbierać, Łutówka mocno się trzyma ogonka. A i nie bardzo opłaca się w tym roku trząść bo mało towaru. Ludzie sami zerwią ręcznie, Ukraińcy na aż się proszą do rwania.
Chociaż wiśnie obchodzą mnie jak zeszłoroczny śnieg, bo nie mam, to Ci odpowiem. Sąsiadująca gmina Urzędów , od kilku dni cena na skupie 2,5 klasa I (tak przynajmniej jest na tablicy)
U nas tez na jednym ze skupów 2.50 jak leci,a na drugim 2.40. Ceny z wczoraj. Dziś jeszcze nie wiadomo po ile zapłacą
Sandomierskie skupy się dalej dorbiają 2,20
Niecałe 150km dalej 2,70 (też na skupie)
50groszy różnicy- prawie na rwanie.
Piszę to kolejny raz żeby uświadomić ludzi.
smoko, 2019-07-16 21:22, napisał:
JÓZEFÓW NAD WISŁĄ 2,6KG
Czyba ta cena 2,6 zł/kg to nie za wisnię w kisten?
Od soboty zakład w Zagłobie dopiero będzie kupował w Kisteny cena narazie nie znana a jak w innych miejscach
smoko, 2019-07-16 21:22, napisał:
JÓZEFÓW NAD WISŁĄ 2,6KG
Netto, czy brutto.
Wielkopolskie okolice Sompolna 2,4 zł netto.
Jak ruszą kombajny, otrząsarki, pojawi się błoto, zanieczyszczenia, cena zacznie spadać. A i podaż znacznie się większy.
Rybak94, 2019-07-18 12:46, napisał:
Jak ruszą kombajny, otrząsarki, pojawi się błoto, zanieczyszczenia, cena zacznie spadać. A i podaż znacznie się większy.
No, strach aż bierze, taka będzie podaż!
Wielkopolska/Lwówek 2,50 netto do mrożenia. Już właściwiepo wczesnej od dwóch dni Łutówka ... ale swoje zrobiły przymrozki, czerwcowa opadlizna i susza.
Wczoraj 2.6 zł.
Jak się ma swój kombajn i robi sie nim dobrze zasuszoną etefonem wiśnie, to ona sie niczym nie różni od tej rwanej recznie. Przecież w tym roku wyjątek jak gdzieś sie trafi zgnita wiśnia, lub przyschnięta. Owoców malo z drzewa, to i wentylator zdąży wszystko wyłapać.
Więc tak nie straszcie, że wiśnie spod kombajnu, to takie wielkie zło
marasp, 2019-07-19 15:12, napisał:
Okolice Józefów nad Wisłą 2,7 i 2,0
Komu została weźmie kasę.
to 2,0 to kisten?
ja juz po sezonie dzis otrzasnalem ostatnia kwatere wydajnosci jakiejs bardzo nie bylo ale chociaz cena zrekompensowała sasiedzi widze ze tez juz koncza otrzasarkami mysle ze do konca przyszlego tygodnia i bedzie po wiśni.
Wielka niewiadoma czeka nas w poniedziałek, po tym z zebraniu szefostwa zakładów, odnośnie dalszych cen.
Wczoraj 2.7 zl
Wielka niewiadoma? Chyba nie w tym roku... co najwyżej kolejny wzrost ceny.
biala rawska 3 zl
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl