kiedy zaczyna wam sie lutowka?
kelerisa i debreczen to juz dawno zebralem i sprzedalem tyle jej bylo:)czekam teraz na lutowke ktorej tez nie jest za wiele
Okolice Białej Rawskiej wzrost ceny na,, 2 zł. Ale co z tego jak nie ma wiśni na drzewie.
No i rużyliśmy dziś z przytupem rwać wiśnie, w szybkim tempie oberwalismy pół pola. Z nadzieją, że nasza praca będzie się opłacać zawieźlismy towar na skup. A tu Skupowy popatrzył i mówi że takich ilości w cenie 1.50 to on nie będzie przyjmował bo mu się nie opłaci.....
Zaczynamy w Wielkopolsce/Lwówek -skup od wczoraj - startujemy od 2 zł. Zobaczymy co będxie dalej - na tą chwilę początek wczesnej wiśni - wiśni mało ... Łutówka za 1,5-2 tygodnie - na drzewach szału nie ma :(
dario12345, 2019-07-10 19:14, napisał:
ja łutówke zaczynam od jutra na igrit 2,3 netto na mrozenie
Łutówkę już?! przecież jeszcze nawet czerwona nie jest tylko zielona... potem będzie płacz że cena leci... ja wcześniej jak 22lipca do łutówki nie podchodzę. (pokaż fotki tej zerwanej łutówki jutro)
Po ogłoszeniach na igricie ceny od 2,30 do 2,50 netto także nie dajmy się...
Powiat Sandomierz , gmina Łoniów cena 1,9 PLN i są idioci co rwią Łutówkę bo jest cena !!!
Okolice samborca dalej 2zeta na innych tablicach CENY BRAK!!!!? Panowie skupowi komu kupić kredę????
lisio89, 2019-07-13 07:12, napisał:
Lubelskie gmina Łaziska 2.20zł bez klas
Skrzynka czy kisten?
sadownyk, 2019-07-13 10:46, napisał:
lisio89, 2019-07-13 07:12, napisał:
Lubelskie gmina Łaziska 2.20zł bez klas
Skrzynka czy kisten?
Narazie w skrzynki.
Przejechałem się dziś po południu po skupach. Cena na tablicy podana tylko w jednym miejscu, a mijałem ich 10 albo 11 (nóż się w kieszeni otwiera).
Na tej jednej tablicy 2zł/kg, gdzie w niektórych regionach wczoraj było 2,50 dziś nawet 2,60. (wiśnia na mrożenie, bez ogonka, bez wymogów wielkościowych). I tu wychodzi pazerność skupowych. Ja rozumiem że też muszą odbić poprzedni sezon ale aż w takiej skali?! Okolice Sandomierza.
Okolice Wilkowa 2.5 i 3.7 export. Cena z wczoraj
piter00100, 2019-07-13 20:22, napisał:
I tu wychodzi pazerność skupowych. Ja rozumiem że też muszą odbić poprzedni sezon ale aż w takiej skali?! Okolice Sandomierza.
Odbić? Chyba raczej poprzedni sezon był idealny dla pośredników - sporo towaru przerzucili przy stałych kosztach. Ten będzie gorszy, bo koszt pracy osoby przyjmującej towar podzieli się na mniejszą ilość kilogramów.
Ile płacicie rwaczom? Bo u nas zerwaliśmy w środę nefris, na razie bez ceny, ale życzą sobie 80 groszy za kg...bo inaczej im się nie opłaci....
Ja to napisałem ogłoszenie że zatrudnię ludzi i cena za rwanie zależy od ceny na skupie jeżeli powyżej 1,50zł to 60gr a jeżeli poniżej to 50gr i w 15 min znalazłem ekipę.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl