Witam,
Podobno jest zapotrzebowanie w tym roku na czerwoną nie młóćcie na hurra, proponuje wyczekać do końca skupu ona śmiało powisi
Wrzucajcie z rejonami po ile u was bedzie
Pozdrawiam
Witam,
Podobno jest zapotrzebowanie w tym roku na czerwoną nie młóćcie na hurra, proponuje wyczekać do końca skupu ona śmiało powisi
Wrzucajcie z rejonami po ile u was bedzie
Pozdrawiam
Co roku mówią że jest zapotrzebowanie, a ceny jak nie było tak nie ma. Także trzeba spokojnie czekać na rozwój sytuacji.
Też to słyszałem kilka dni temu, ta sama gadka jak w poprzedmich latach, tylko szkoda, że jak już skup się zaczynał ceny były niskie, ani razu chociażby średnie. Namawiają na sadzenie, tak jakby czerwonej potrzebowali, ale jeżeli cena teraz jest niska, kiedy jej potrzebują, to jak jeszcze nisko spadnie, jak ktoś ich posłucha i posadzi? Podaż wzrośnie i będzie tragednia cenowa jak na czarnej.
Szukają kolejnych idiotów, sądzą że jeżeli na posadzenie czarnej się znaleźli, to z czerwoną będzie tak samo.
Być może mają rację, wszak naiwnych nie brakuje.
Dzisiaj na skupie mówili że od jutra prawdopodobnie zaczną brać porzeczkę czerwoną. cena około 1 zł/kg ale dokładnie jeszcze nie wiedzieli
okolice Lipska
Słyszałem że około 1,5 ale dokładnie to dopiero w połowie przyszłego tygodnia podadzą.
Okolice opola lub. Cena z pewnej chłodni 1,3 - 1,4. I gdzie ten szał co miał być na czerwony owoc??
A tak skupujący i sprzedawcy sadzonek namawiali od kilku lat żeby sadzić, bo jest zapotrzebowanie....
Śmiać się chce z biznesmenów, którzy posłuchali.
Wanderlus, 2015-06-29 15:58, napisał:
A tak skupujący i sprzedawcy sadzonek namawiali od kilku lat żeby sadzić, bo jest zapotrzebowanie....
Śmiać się chce z biznesmenów, którzy posłuchali.
Na pewno lepiej wyszli na tym niż producenci porzeczki czarnej...
Taką logiką, można by było napisać w temacie porzeczki czarnej:
"Może dokładacie czwarty rok z rzędy do produkcji, ale lepsze to niż mieszkanie w syrii, gdzie w każdej chwili do twojego domu może wejść islamista i uciąc ci głowę"
zawsze to jakieś pocieszenie, ale nie zmienia faktu.
w skupie w chlodniach jest cena 2-2.20. W okolicach Lipska też można po negocjacjach uzyskac 1.6 w skrzynke
LUDZIE PODAWAJCIE CENY SPRAWDZONE A NIE USLYSZANE POD SKLEPEM BO WPROWADZACIE NIEPOTRZEBNY CHAOS czerwona na mrożenie loko rampa od 1,40 do 1,70
Skup w Kurzeszynie ( Rawa Mazowiecka, Łudzkie) 1,1 kisten 1,3 skrzynka. Cena na poniedziałek.
No i już pewne jest, że te namawianie na sadzenie porzeczki czerwonej to kolejna po czarnaj próba wyzysku.
Okolice Nałęczowa - 1,4 - 1,6.
Materne już powoli kończy skupowanie, a porzeczka w środku jeszcze zielona :)
u nas po 1,2 zł za kilogram i aronię zaczynają kupowaź\c ale ceny nie zapamioętałem
ja oddawałem po 1,5-1,6 zł/kg w szkrzynki ale nie wiem gdzie to szło, podobno w tym tygodniu ma podrożeć, słyszałem że bardzo ładną w skrzynkach (loko) można było sprzedać nawet po 2,2 zł/kg
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl