Gdzie w okolicach Wrocławia jest ta rampa ?
Ruben to po dzisiejszym dniu 30+.parno i deszczowo będzie się gotować, prognozy na najbliższe dni są nieciekawe.
bardzo mało wpisów o cenie porzeczki to inf.że cena 1zł za kisten przy tak niskim plonie u wszystkich zniechęca i jest po zbiorze.Dobrze bo zakład nie musi do nas dokładać .ZAOSZCZĘDZĄ.
Witam jakie uwas ceny w okolicy białej rawskiej od 80gr do 85gr w kisten na skupie
OGRO11 nikt nie pisze bo wszyscy kombajnuja , prognozy pogody ich wystraszyły,a burze nad Polską robią swoje,dlatego cena wszystkim pasuje
Pytanko, 2016-07-12 08:38, napisał:
od dzis w dol 30 gr. Tanieje
? Co ty za... głupoty piszesz? Tanieje o 30 groszy jednego dnia przy tak małej podaży porzeczek? Pytanko, też mam pytanko... z choinki się urwałeś czy skup prowadzisz? A może masz przyjemność w straszniu ludzi?
Pytanko, 2016-07-12 08:38, napisał:
od dzis w dol 30 gr. Tanieje
zaklady w powiecie Opole Lubelskie obniżyly o 5 groszy
Pierwszy raz piszesz mądrze i z sensem nowysadownik1. Niepotrzebne te twoje wcześniejsze wygłupy.
Co do relacji ilość/cena w funkcji zysku, to jest znacznie gorzej jak w zeszłym roku. Strach pomyśleć co będzie w przyszłym roku przy w miarę sprzyjających warunkach pogodowych.
mam swoja porzeczke nie skupowy informacja z pierwszej ręki maja walić tyle w dol
czerwona ma jeszcze. Zdrozec ale czarna w dol
No pewnie ze stanieje bo niektóre zakłady przestawiają się lub przestawiły już na wiśnie,a jak większość czekała na wysoką cenę to teraz wszyscy ci rwia to na zakładach jest kolejka tirów,jak wiozlamtydzien temu to też była kolejka ale sprawnie szło,a teraz to jest kolejka co możesz dobę stać na swoją kolej,czysta ekonomika maszyna nie przerobić więcej jak może.jak jesteście kumaci to wiecie o co chodzi,cena wzrosla bo bali się że maszyna będzie mieć przestoj a to koszty mycie itd,jak widzą że nmaszyna przerobić nie może to ceny w dół punkt widzenia zależy od punktu siedzenia ,a pogoda nie odpuszcza,
Gdybym do dziś została z czarną to przy tej pogodzie byłabym ugotowana razem z nia
w okolicach Skce cena 1zl w skrzynki, kisten 80 gr. Od jutra w calej Polsce ceny w dol, min. 10 gr.
nowy sadownik 80 w skrzynkę to slabiutko w twojej okolicy,taka cena to była tydzień temu,no chyba za masz na myśli skup. Fragi,a ty już po?
nie. Ja dopiero Tisela oberwalem. Nawet nie polowa obszaru. U mnie od tygodnia padają deszcze z czego sie bardzo cieszę ale robota stoi. Cena dziś 95 gr i ludzie juz zaczynają panikować. 80 gr jesli cena w skrzynkę to bardzo słaba. Pzdr
Bez zametu cena bedzie nadal szla do gory nie ma towaru tisel jest juz skonczony. U mnie podlaskie 85 kisten rampa. Towaru jest duzo mniej niz sie spodziewalem 40% ubieglego roku.
Podkarpacie okolice Rzeszowa porzeczka się kończy zostały tylko późne odmiany a jest ich bardzo mało rozmawiałem z osobą ze skupu porzeczki od wczoraj coraz mniej wręcz mało. Ja tisla i sofijewską oberwałem została jeszcze kopania czekam do przyszłego tygodnia dziś rano poszedł grad trochę strąciło pogoda kiepska trzeba czekać ...
No i doczekalismy sie pierwszej obnizki od 20 do 30 gr w zaleznosci od zakładów.
A dwa zakłady nie przyjmuja juz awizaji aut na dzisiaj i jutro....
czy znacie jakis Polski zakład przerabiajacy porzeczke ? bo na moim terenie wszystko juz jest niemiecko austryjackie...
Potwierdzam, cena spada a kilka zakladów wstrzymuje skup. Tylko w naszej wspanialej telewizji narodowej mówili jak to owoce miękkie drożeją z dnia na dzień, a porzeczka przekroczyła już 1 zł.
przestancie rwac wszyscy razem to zdrozeje, przecież lubicie czekać to co za problem. Przecież Ruben itp mogą jeszcze powisiec, a pogoda od jutra się poprawi, a wy w deszcz rwiecie zielona i cenę chcecie, to i cena spadła
KAMLOS jak byś był plantatorem to byś wiedział że porzeczka to twardy owoc dla Uni a nie miękki, miękki się może zrobić bo już większych dopłat, dodatków i subwencji na nią prawie nie ma.
wiosna a twój teren to???
Nie broniąc nikogo ale gdyby obcego kapitału nie było to dopiero byśmy zzobaczyli super cenę. Nasze rodzime zakłady za 5 groszy za kg by chciały. Niestety ale taki masz naród lubimy pod sobą dołki kopać
Dzisiaj cena od posrednika Realu 75gr. +vat skrzynka 50 gr. kisten po niedzieli tylko w kisten
Mało porzeczki a oni znowu dają cenę poniżej jakiejkolwiek krytyki, jest jeszcze gorzej niż rok temu, wygląda na to, że z tą Ukrainą to nie plotka, nie skupili u nas, skupią na ukrainie.
Trudno być optymistą co do przyszłości.
Podobno z czerwoną będzie to samo.
Dokładnie, mam kilka hektarów czerwonej, ale jeszcze nie miałem tak niskiego zbioru, cena tego nie rekompensuje, a naganianie się zaczęło, będzie powtórka z czarnej.
W czerwonej to bez przesady nawet przy plonie 6-8 ton z ha i cenie ponad 2,50zł jak na dzień dzisiejszy to nie jest najgorzej.
Ja niestety miałem nieco mniej, jak nigdy, w wielu regionach jest podobnie, stąd ta cena, która w moim przypadku nie rekompensuje niskiego plonu.
Wanderlus, 2016-07-14 20:20, napisał:
Mało porzeczki a oni znowu dają cenę poniżej jakiejkolwiek krytyki, jest jeszcze gorzej niż rok temu, wygląda na to, że z tą Ukrainą to nie plotka, nie skupili u nas, skupią na ukrainie.
Trudno być optymistą co do przyszłości.
Podobno z czerwoną będzie to samo.
ameryki nie odkryles
Czy możecie podawać ceny?
okolice Poniatowej 80gr kisten, ale cena sprzed kilku dni.
Okolice Nałeczowa . Skrzynka Na Rampach ok 70-75gr . skup skrzynka 60-65gr. Z kistenem Ciężko cena ok 55-60gr.
Generalnie Hu...nia . Tym bardziej że im bardziej idzie w dół tym bardziej moi koledzy im rwą nawet w nocy i to nawet zielonego tibena .
przedziorek, 2016-07-15 08:27, napisał:
ameryki nie odkryles
Tym bardziej, że przez ostatnie 15 lat nigdy cena na czerwoną nie przekroczyła 2zł, a tylko 3 razy przekroczyła 1,5.
Naganianie pełną parą.
wszędzie sie spisku doszukujesz?? poprostu jest jej mało na rynku to kosztuje (jakie naganianie Boże...), czarnej jest sporo (mimo wszystko) + zamknięty rynek wschodni, i taka jest sytuacja ceny w dół i to ostro zero opłacalności.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl