Ile oferujecie od zbioru wiśni?
W poniedziałek przychodzą. 60 gr./ kg. za wisnie do mrożenia. Łódzkie. Ale powiedziałem im że jak będzie się działo coś niedobrego z ceną to i cena za zbiór mniej. Tzn. jak się powtórzy to co było w zeszłym roku. Czy to tanio czy drogo niewielu jest takich co przerzuci 200 kg. na dzień jako / jedna osoba./.
W okolicach Białej Rawskiej jest jakaś otrząsarka co przychodza i trzęsą na zarobek?
kamil00, 2015-07-18 08:41, napisał:
0,15 gr kilogram od otrząsarki, lubelskie
Wiem że po otrząsarce część wiśni i tak zostaje na drzewie. A jak to się sprzedaje, jak lecą ogonki i zanieczyszczenia ? Czy wtedy jest tańsza cena ? Pytam bo na skupach czasem mają wysokie wymagania. Miałem kiedyś takich rwaczy że dużo rwali , ale raczej doili niż rwali , to potem na skupie połowe wzieli mi na pw. bo były zanieczyszczenia . Teraz rwie kto inny i jest dobrze.
Wiśnia z otrząsarki nadaje się tylko i wyłącznie w kisten czyli na pw. Na drzewie praktycznie nie zostaje nic, wiśnia musi być dobrze dojrzała i opryskana agrostymem. Korzonki zostają na drzewie, ewnetualnie może wpaść kilka liści lub suchy patyk z drzewa ale to nie jest problemem.
1 |
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl