Krasnik Lubelskie 24.08.2017 4,0 PW
fcbarcelonacule, 2017-08-25 14:48, napisał:
A pryskacie w miedzyczasie maline jesienna jakimis odzywkami typu Kristalon pomaranczowy czy NPK 6 57 17 ? Rok temu pryskalem i efekt byl zadowalajacy. W tym roku tez jak bedzie czas to taki zabieg wykonam
Nie pryskamy w ogóle bo cena za malinę jest kiepska, trzeba ograniczać koszty
Witam okolice janowa lubelskiego 4,1 pw Pozdrawiam wszystkie chłodnie jak tak dalej pujdzie to będziecie g....o mrozić i troche maliny z ukrainy Pozdrawiam P,,,,e.
Nie warto za taka cene jeszcze do tego dokladac. Nie pryskam i nie odzywiam kristalonem bo szkoda kasy. Maliny nie ma, letniej tez nie bylo i co? Ceny jak nie bylo tak nie ma.
Panowiem macie racje z ta maliną i cudowna ceną, za rok to samo bedzie z rabarbarem Pozdrawiam
XmeN2007, 2017-08-26 09:16, napisał:
Zobaczymy co powiecie o cenie za rok, jak bedzie 2,50-3,50
Nie sraj żarem co ty wróżka
Cena za malinę jest żadna ale i jakość jest przerażająca. Letnia malina w cenie poniżej kosztów produkcji a jakościowo przebijała to jesienne błoto.
jest w tym roku dwa plusy: maliny jest mało - nie orobimy się - pasożyty (pośredniki) nie zarobią na nas. Gdyby był urodzaj na malinę pewnie była by ze złotówkę tańsza .
Okolice Łańcuta Podkarpacie 4 zł+vat do środy ma być 4,2 +vat dziś na skupie prawie pusto .
Jedyne co mnie w tym cieszy to fakt, ze te dziady czyt. posrednicy nie zarobia za duzo w tym roku :) truskawek malo, maliny letniej malo, jesinnej malo :) a cena za mala tez.
Adamów I 4,7, II 4,6. Dziś byłem na kilku plantacjach w okolicy i powiem, że sam nie wiem co się stało z maliną Polką. W poniedzialek zbiór był ok,malina dość ładna, dziś 1/3 zaczerwieniła się zielonych, owoce są suche, twarde, bez miąszu, same nasiona, reszta zielonej nie chce rosnąć. Łubiankę czegoś takiego zbiera się 30-40 min. Można powiedzieć, że po sezonie. Zebrana 1 tona z ha.
tomaszw, 2017-08-26 20:29, napisał:
Adamów I 4,7, II 4,6. Dziś byłem na kilku plantacjach w okolicy i powiem, że sam nie wiem co się stało z maliną Polką. W poniedzialek zbiór był ok,malina dość ładna, dziś 1/3 zaczerwieniła się zielonych, owoce są suche, twarde, bez miąszu, same nasiona, reszta zielonej nie chce rosnąć. Łubiankę czegoś takiego zbiera się 30-40 min. Można powiedzieć, że po sezonie. Zebrana 1 tona z ha.
II czyli PW po 4,6zł ?
LST Bełżyce 26.08
I - 4.6 zł
II - 4.4 zł
W tym roku jak na razie bez kolejki oddaję malinę.
Przemas, 2017-08-26 22:09, napisał:
tomaszw, 2017-08-26 20:29, napisał:
II czyli PW po 4,6zł ?
klasa II 4,6, klasa III po 4,3
Potok Wielki 3,6 nie było deszczu życze upadłości większości chłodni niech mrozo gówno debile
Żółkiewka z 4,2 na 3,7. A by was... zlodzieje,. Malina im plesnieje. Dobrze, ze to nie borowka, porzeczka czy aronia. Wystarczy odpalic legendarnego c360 i podpiac plug.
Okolice Pruchnika - Podkarpackie 3.8 zł PW jest super cena i jeszcze głupie gadanie że dobrze że biorą maline Panowie a jak u Was sytuacja na skupach bo plota poszła ze biorą do połowy września czy to prawda..?
Plota idzie co roku. Na LST zawsze biorą do przymrozków.
Dzisiejsze ceny to:
I 4.30 zł
II 4.10 zł
Pw 3.8 zł
Podobno w sobote odsyłali samochody taki shit ludzie przywozili. Zimne i mgliste noce robią swoje.
Witam ja od jutra wkładam do skrzynki dwie dachówki cementowe do wyrównania ceny
lubelskie goscieradow,3.60zl i leci w dol w sobote sprzedawalem po 4,20zl,na chlodni powiedzieli mi dzisiaj ze ukraina zalewa polske po 2.10zl za kg,wziolem cos od nerwow i juz lepiej
proszę o to ceny aktualne maliny z ukrainy
http://www.igrit.pl/index.php?act=ogloszenie&ogloszenie=1145857157554&dzialo=308&strona=1
28.08. - Makowisko k/Jarosławia 3,80zł + VAT
nie no z tą ceną 2,1 to ściema to pierwsza sprawa, druga sprawa to malina z UA nadaję się w tym momencie tylko na pulpę
a ta cena u nas pewnie też wynika z dość niskiej jakości maliny, zresztą u nas też maliny jest bardzo mało a kto dobrze nie popryskał
to praktycznie po ostanich nocach została mu na krzakach sama zgnilizna i pleśń
SPRZEDAŻ z 2017-08-27 14:52 treść ogłoszenia: SPRZEDAM MALINE Z UKRAINY ,POLKE,POLANE,ILOSCI TIROWE CENA 0.75 EURO/KG ogłoszeniodawca: Litwa adres: Wilno
województwo/region: zagranica
https://www.igrit.pl/index.php?dzial=308
0,75 euro to nie 2.10zł
XmeN2007, 2017-08-29 15:32, napisał:
wypadało by rzec "a nie mówiłem ?"
Zamknij jape 4 zyle
Siennów kolo Zarzecza - Prodkarpackie cena z dziś cały dzień 3.5 - 3.6 w zależności od skupu
okolice Lipska kl I 4,2-4,3 kl II 4 zł + VAT, jakość malin poprawiła się, już nie pleśnieją jak ktoś zrywa na bieżąco
Makowisko k/Jarosławia
4zł +VAT
idzie do góry i pewnie jak ktoś będzie miał we wrześniu a pewnie dopisze pogoda to cena maliny pójdzie do góry
maliny zawiązanej dużo tylko słabo dojrzewa
pewnie dlatego że jak sama nazwa mówi jesienna to dojrzewa na jesień
zawsze co roku letnia się kończyła i już zaczynała się jesienna a tego roku
jesienna jest na jesień
Okolice Pruchnika - Podkarpackie 4zł + VAT i żeby tak zostało już w tym roku do pazdziernika
Panowie Objaśnijcie mi o co chodzi z tymi klasami malin bo odkąd żyje w moim rejonie nigdy klas nie było i nie ma jest tylko zwykła malina i eko, na czym polegają klasy, jaka maline sie oddaje po ile kg w platonie itp Pozdrawiam
Jak masz ładną jędrna maline bez pleśni i ciapy to idzie na jedynkę. Pozostałe rozsypujące się przedojżałe to dwuja no i pw to coś jak po kombajnie albo z pleśnią.
Zodiak, 2017-08-31 20:40, napisał:
Panowie Objaśnijcie mi o co chodzi z tymi klasami malin bo odkąd żyje w moim rejonie nigdy klas nie było i nie ma jest tylko zwykła malina i eko, na czym polegają klasy, jaka maline sie oddaje po ile kg w platonie itp Pozdrawiam
malina extra (cały owoce i suche) idzie na mrożenie więc jest droższa, a pw (poza wyborem) idzie na pulpę dladego jest tańsza. Klasy mają uzasadnienienie bo jeden dba o owce a drugi kisi w łubiankach więc malina wyględa jakby psu z gardła wyjoł. U mnie w okolicy jeden skup bierze drożej na klasy w skrzyneczkach po 2 kg, a drugi jak leci w skrzynkach nawet po 5 kg.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl