Nie wiem kto i po co winduje te ceny. Brutto 9 zł. Jak nic zostanie na chłodni, a w przyszłym roku po 3 zł.
Nie wiem kto i po co winduje te ceny. Brutto 9 zł. Jak nic zostanie na chłodni, a w przyszłym roku po 3 zł.
cena wysoka ale koniec sezonu blisko. Ja przwiduję na mojej plantacji Polany 1,5 tyg max. czyli do końca sierpnia, a Polka może 2 tyg.
A jak trzymają się u was maliny ? bo u mnie nie dość że susz to teraz jeszcze wiatr dokucza maliną.
U mnie Polka dopiero zaczyna porządnie owocować, co 2 dni mam o 10-15kg więcej z kawałka 35-30a. Zielonych malin jest jeszcze ogrom, większość krzaków dopiero zaczyna owocowanie.
tomaszw, 2015-08-20 13:36, napisał:
Zakłady przetwórcze podnoszą bo nie ma towaru, nie nakupią, nie zostanie nic na chłodni w przyszłym roku będzie droga, a po tym roku przybędą setki hektarów jak było z porzeczką czarną i za 2-3 lata będzie po 1zł...
tomaszw, 2015-08-20 13:36, napisał:
w przyszłym roku tez malinka bedzie droga nie bedzie zapasów sadzonka w letnich nie wyrosła a jesienne wyschniete nie urosno i sporo mniej bedzie plantaci zapotrzebowanie to samo mało płaca zle duzo tez zle wam to nie dogodzi widze
w nastepnym roku prawdopodobnie wszystko bedzie w cenie , susza zbiera zniwo u mnie na wsi 99 procent truskawki uschło tylko ja i jeszcze jeden gość poza maliną truskawki nawadniamy bo przeciez truskawka właśnie teraz wytwarza kwiatostany na następny rok , chętnych na sadzonkę nie brakuje juz teraz , a przed nami zima wystarczy wiekszy mróz i bedzie pozamiatane przy tym stanie i kondycji nawet drzew owocowych , dziś u mnie na pograniczu gmin Chodel i Opole lub 8,7:8,5 i 8 no i chętnych na zbiór nocny nie brakuje jak widać na skupie nawet ci którzy nie maja ani krzaczka przywożą po kilka skrzyneczek
DoktorMisiek, 2015-08-21 21:09, napisał:
Dziś okolice Bełżyce 8.7zł, wczoraj były 8zł, każdego dnia nowy rekord cenowy.
Czy możesz podać na którym skupie konkretnie ?
Prośba do podających ceny malin na skupach o podawanie gdzie konkretnie dany skup się znajduje z podawaną ceną , a nie tylko okolice czy region.
u mnie dzis dwójka 9 zł , pw 8,5 , ekstry nie biorą wiec idzie wszystko jak leci poza rozpadającą sie i jeszcze przypalonej przez słońce na skupie byłem ostatni kupili około 300 kg????????
farmer4, 2015-08-21 21:59, napisał:
u mnie dzis dwójka 9 zł , pw 8,5 , ekstry nie biorą wiec idzie wszystko jak leci poza rozpadającą sie i jeszcze przypalonej przez słońce na skupie byłem ostatni kupili około 300 kg????????
i bardzo dobrze zakłady tez maja swoje rekordy w ilosci kupionej malinki.gm.Józefów 8.7zł pulpa 9.7extra +VAT oczywiscie czekam na wynik dwucyfrowy i robie foto
skup JAAK Zadole- extra południe: 10, extra wieczór 9,60, II-9,00tylko towaru brak...
witam ponaglam pytanie o zachodniopomorskie zna ktos dobry skup z dobra cena moga byc wojewóctwa obok lubuskie ,wielkopolskie , pomorskie i kujawsko-pomorskie
kamilos, 2015-08-23 08:06, napisał:
Sydół DAN-PAL 7.2 jak leci.
to szukaj kolego w okolicy skupu Gomaru 8,5 jak leci. ja już zakończyłem na ten rok współprace z Dan- Palem robią sobie żarty z ludzi malina dochodzi w lubelskiem do 10 zł a oni żebrają po 7.
W Bełżycach na jednym ze skupów dzisiaj po 9,50 jak leci po 2 łubianki w platon . Czy zna ktoś ceny w LST dzisiaj ?
Czy orientuje sie ktos po ile aktualnie jest malina w chlodni w Adamowie (Lubelskie)?
Na podkarpaciu deko taniej okolice przeworska 8 zł. Szczerze te ceny mnie przerażają. wydaje mi sie, że wielu przetwórców przekręci sie na tej malinie tak jak przekręcili sie na spadach po 1 zł/kg czy czarnej porzeczce po 5 zł/kg. Od amtej pory oba te surowcce nie są zbyt drogie. /nie chce być prorokiem ale żeby ta nasza kochana malina nie kosztowała za rok na skupie 2,5 zł/kg. Wolałbym jednak 4-5 zł ale co roku.
Oni sie nigdy nie przekręcą... Co najwyżej podniosą ceny mrożonek, bo nigdzie na świecie nie kupią takich ilości jak w Polsce, mimo suszy.
DAN PAL po 9,8 ? chyba ekologia. Byłem 24 i po 7,3 była . Jak przedmówca w poniedziałek zakończyłem współpracę.
W poniedziałek 7.80 zł + VAT a wczoraj 9.80 zł + VAT jak leci bez klas.
Powód moim zdaniem brak towaru
kamilos, 2015-08-26 10:47, napisał:
W poniedziałek 7.80 zł + VAT a wczoraj 9.80 zł + VAT jak leci bez klas.
Powód moim zdaniem brak towaru
u mnie w okolicy na skupach gomar 9.5 , dan pal 9,8. a w poniedziałek gomar 8,5 a dan pal 7.8.
towaru na skupach jak na lekarstwo
producent123, 2015-08-27 09:58, napisał:
podkarpacie gmina niebylec 7,5 zł
a ile moga kupic na skupje za taka cena?
Nardo, 2015-08-27 13:01, napisał:
a ile moga kupic na skupje za taka cena?
Na 5-6 skupach w promieniu 10km około 3 ton codziennie.
to ile to roboty wziąć zebrać sie w kilku i załadowac maline na busa czy ciężarówke i przywieźć do lubelskiego? 2.5zł więcej to chyba by był zarobek
10.60 wszystko jak leci Gmina Chodel
Ktos wybiera sie w niedziele na Malinowe Faktory do Karczmisk?
konrad, 2015-08-28 14:29, napisał:
Agrofreez Czaplinek - 11zł/kg + VAT EKO
a ile jest normalna`?
Jak myślicie cena pójdzie jeszcze w górę ?
Jak u was długo jeszcze będzie malina waszym zdaniem?
u mnie (okolice Lipska) gomar i dan pal 9,8 zł/kg. malina wygląda mi jesze na 2 tyg - oczywiście ta nawadniana. a co do ceny to słyszałem że może jeszcze może wzrosnąć o nawet 5zł.
U mnie dopiero zaczeła się na dobre i będzie do mrozków.Krzaki całe zielonych owoców.:-)
U mnie podobnie. W tym roku tylko skupy, detal dla maliny nie istnieje, nie ma kto dać 7zł za kubek.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl