W nagrodę możesz sobie zmienić nick z Pako 18 na Pożyteczny Idiota 18
ultracyd, 2022-09-17 20:19, napisał:
W nagrodę możesz sobie zmienić nick z Pako 18 na Pożyteczny Idiota
Zobaczymy jak cena faktycznie spadnie kto wtedy wyjdzie na idiotę
cichon40, 2022-09-18 08:51, napisał:
Hehe następny "pożyteczny idiota"
To jest forum?????
Każdy ma prawo do swojej opini!!!!
A jak wam powiem że, jutro będzie po 1zł........to kim będę???......żenada!
W minionym sezonie 95% uczestników tego forum sprzedawało po 0.18gr.............i w tym sezonie jeżeli cena spadnie do tego poziomu, to też będą sprzedawać....
Taka jest moja opinia i mam do tego prawo, i mam w dup.e czy ktoś się ze mną zgadz czy nie......
Każdy ma prawo, ale czym innym jest opinia a czym innym próba jej kreowania. Jak odróżnić jedno od drugiego? Lepiej pisac aktualne ceny. Myślę że wchodzimy w etap gdzie ważniejsze będzie ile jabłek uda się zebrać niż to ile urosło. Kolejny nieprzewidywalny sezon bez perspektyw na poprawę.
strzeslaw, 2022-09-18 10:35, napisał:
cichon40, 2022-09-18 08:51, napisał:
Hehe następny "pożyteczny idiota"
Mam pewne ifo.po niedzieli cena mocno do góry.Teraz lepiej?
Chwałki (Sandomierz) 40 gr, ale jakieś głosy o podwyżkach. Kolejek brak i najwidoczniej potrzebują koncentratu.
Przetwórcy obniżajac cenę ryzykują zmniejszeniem podaży towaru tylko na co czękają aż cena prądu wyebie w kosmos a Putin gaz zakręci . ???
Ja sądzę że na razie to sprawka skupowych. A Putin już zakręcił gaz.
Oczywiście że skupowych... Przecież od 17 września zaostrzyli kary za przeładowane auta to trzeba tonaż zmniejszyć i szukać oszczędności na sadowniku
Biała Rawska po wczorajszej obniżce sypią na potęgę. Dziś tak jak wczoraj
38 gr / kg.
Darek578, 2022-09-24 10:44, napisał:
Okolice Warki 39 gr
To dziwne bo Macierzyński z Gośniewic całe 35 groszy proponuje , a to w sumie nie tak daleko czyli rejon Grójecko -Warecki...albo coś cyganisz ,albo ten drugi nie najlepiej płaci.
Ja mam skup po drodze na działkę to widzę ale faktycznie od południa potaniało na 35, no coż muszą się trochę ludzie pozbyć towaru żeby było drożej. Standardowo jak co roku
nikt nie pisał że, cena spadnie.............a spadła.... to jakiś koszmar:) 0,34zł ruch na skupach jak na "Centralnym" :)))
gedeon1, 2022-09-24 16:39, napisał:
chyba Konsorcjum Spożywcze wznowiło działalność:)))
Nie. To ludzie chcą w suuuuper cenie sprzedać bo jutro będzie taniej :) Tak trzymać :)
Ludzie pierd....... te spady wyrwijcie tylko jabłko deserowe a resztę zostawcie sprawa się sama rozwiąże.
jacek29, 2022-09-24 18:40, napisał:
Ludzie pierd....... te spady wyrwijcie tylko jabłko deserowe a resztę zostawcie sprawa się sama rozwiąże.
Niech sobie "sprzedają" bo jutro będzie taniej życzę tym wszystkim powodzenia :) Ciekaw jestem do jakiego poziomu dostawcy będą akceptowali cenę w tym roku ?
Jancyk, 2022-08-05 16:29, napisał:
35 gr to mało. Ale zobaczycie ze to już w tym roku więcej nie będzie.
Ps.
A jak będzie 2 ni 40 gr to będzie cud. Zobaczcie ceny i kalendarz 2021 r. Cud był bardzo krótko. A tragedia cały sezon.
Na cud nie ma szans, bo GUS opublikował pesymistyczne dane.
Już 5 sierpnia pisałem że wiele więcej nie będzie. No i w centrum nie było magiczne 40 gr. No i nie było cudu. A przecież teraz to już całkiem nie zanosi się na cud.
Dziś 34gr od poniedziałku 30 albo i mniej..... zakłady przerwe robią od jabłka które dopiero sie zaczyna.... teraz buraki, narchewki i inne pomidory.... serwisy naprawy i inne konserwacje sprzetu....,sztuczne kokejki....na jablko przyjdzie czas, przerabiać będą ale za 20gr komu się to opłaca? niech oddaje...
Co roku to samo czują się pewni bezkarni. Mimo że potrzebują w ch..j jabłka upodlaja cenę . " i tak przywiozą" "chłopki to chłopki" " " i co zrobią"
karma wraca . jak nie zmienicie podejścia to za parę lat pozamykacie te swoje pierdolniki zwane zakładami
Karma potrwa 2-3 lata a potem te chłopki znowu nasadzą jak głupie. Nic się nie zmieni dopóki większość wozi na wyścigi przy spadającej cenie i masowo dosadza gdy tylko się trafi trochę lepszy rok.
Green25, 2022-09-24 20:06, napisał:
jacek29, 2022-09-24 18:40, napisał:
Niech sobie "sprzedają" bo jutro będzie taniej życzę tym wszystkim powodzenia :) Ciekaw jestem do jakiego poziomu dostawcy będą akceptowali cenę w tym roku ?
do takiego, jaki będzie oferowany:)))
nie ma ograniczeń:)))
A ja nawet nie wiem jaka cena. Przecież można i nawet w grudniu zbierać, jak podrożeje, a panikarze pozbierają. Więcej czasu przeznaczę na rwanie deseru, który jak by nie liczył jest zawsze trochę droższy. Ratowanie tego odpadu jest jak sprzedaż gówna, można się tylko usmrodzić a nie dorobić.
Nie rozumiem serio ludzi którzy jak cena spada to wożą na potęgę jabłko. Chyba zawodzi u nich matematyka i zdrowy rozsądek. Jak obizą poniżej 30 gr to tez będziecie wozili? Moze to i lepiej, mądrzejsi zarobią jak panikarze wysypią.
Min. Rol.Pan Kowalczyk znalazł rozwiązanie problemu niskich cen jabłka przemysłowego: UWAGA cytuję: ma to być "wydłużenie sezonu przetwórczego"
cokolwiek by to nie znaczyło.......ufff:))))
gedeon1, 2022-09-25 21:10, napisał:
Min. Rol.Pan Kowalczyk znalazł rozwiązanie problemu niskich cen jabłka przemysłowego: UWAGA cytuję: ma to być "wydłużenie sezonu przetwórczego"
z wiceministrem Kowalskim wymyślili:)
gedeon1, 2022-09-25 21:13, napisał:
gedeon1, 2022-09-25 21:10, napisał:
z wiceministrem Kowalskim wymyślili:)
Sprawa jest bardzo prosta , przetwórnie czekają na "dopłaty" aby im dosypać z 20 groszy . Pomimo tego że cena koncentratu jabłkowego ma się całkiem dobrze, ale jak raz się udało i sianko popłynęło szerokim strumieniem to czemu nie spróbować ponownie .
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl