Po drugie masz możliwość jako rolnik dostarczać bezpośrednio na zaklad który masz pod nosem jeśli odstawiasz na Skup dlaczego nie na zaklad jeśli też biorą bezpośrednio od rolnikow jak Sambor ?
Po drugie masz możliwość jako rolnik dostarczać bezpośrednio na zaklad który masz pod nosem jeśli odstawiasz na Skup dlaczego nie na zaklad jeśli też biorą bezpośrednio od rolnikow jak Sambor ?
KamilZ, 2021-10-08 08:03, napisał:
Człowieku Ty z uczciwością to się mijasz. Pytam się jeszcze raz Ciebie jak z ceną spadła czy płaczesz bo masz daleko? Zainwestuj w większy samochód to będzie się opłacało i ludziom daj taką cenę, a nie cwaniakujesz.
Zapytalem dlaczego mając zaklad pod nosem i mając możliwość dostarczyć bezpośrednio dorabiasz Skup.
KamilZ, 2021-10-08 08:17, napisał:
Zapytalem dlaczego mając zaklad pod nosem i mając możliwość dostarczyć bezpośrednio dorabiasz Skup.
To jak jesteś taki mądry to wskaż gdzie padła informacja, że wożę na skup.
Proszę odpowiedź na wcześniej zadane pytanie.
KamilZ, 2021-10-08 08:18, napisał:
Jestes bardzo madrym człowiekiem tylko w swoją stronę .Za co ma mnie usunąć ?Że napisałem prawdę jak jest ?
Jeszcze raz powtórzę Ty i prawda to dwa bieguny
Pozdrawiam i szkoda wdawać się z tobą w dyskusje dostarczaj na zaklad który masz pod nosem masz możliwość.
KamilZ, 2021-10-08 08:25, napisał:
Pozdrawiam i szkoda wdawać się z tobą w dyskusje dostarczaj na zaklad który masz pod nosem masz możliwość.
I widzisz brakiem odpowiedzi właśnie pokazałeś,że jesteś KŁAMCĄ I SIAŁEŚ PROPAGANDE, ZE NA PRZETWORNIACH CENA SPADŁA.
Zero godności i szacunku nawet do samego siebie.
Właśnie dlatego powinien Cię moderator usunąć.
Bez odbioru.
KamilZ, 2021-10-08 08:48, napisał:
Zaklad Kolo Jędrzejowa cena dnia dla skupów 0,33 gr
To zmienić zakład.
KamilZ, 2021-10-08 08:52, napisał:
To zmień .Napisałem prawdę czy nie prawdę.
Pinczow ?
KamilZ, 2021-10-08 08:52, napisał:
To zmień .Napisałem prawdę czy nie prawdę.
Nieprawdę. Wszystkie zakłady są..., ale Twój zakład wyjątkowo robi Was w .... Więc nie pisz uogólniając, że na zakładach ceną spadła bo TO Kłamstwo! Nie na wszystkich. Napisz konkretnie na jakim zakładzie i wtedy jest dobrze sformułowana wypowiedź.
Czyli ty wprowadzasz ludzi w blad i nakręcasz. napisałem prawdę odnośnie tego zakładu.
KamilZ, 2021-10-08 09:21, napisał:
Czyli ty wprowadzasz ludzi w blad i nakręcasz. napisałem prawdę odnośnie tego zakładu.
Odnośnie tego zakładu tak, ale wcześniej pisałeś, że na zakładach ogólnie! A to kłamstwo!
Szczekociny spadła Sambor może i placi od dwóch tyg nie odbierają tel żeby zrobić awizacje Siemiatycze spadła.
KamilZ, 2021-10-08 09:17, napisał:
Szczekociny
Orientujesz się może czy to jest jabłko z Grojca, czy Sandomierza?
Nie wiem znam tylko cenę z dzis ale pewnie i Grójec wozi bo ciężko gdziekolwiek sprzedać.
Jak nie ruszą w przyszłym tygodniu to uznam że to szaleńcy dobrowolnie pozbawiający się zarobku. Cena koncentratu to ok 5zł/kg w Niemczech i ok 10zł/kg w USA. Chińczycy wyprodukują mniej niż zwykle a mają pod górkę z eksportem.
A po niedzieli będzie padać, będzie trudno spiętrzyć dostawy towarem tylko z podwórek.
Gm. Magnuszew 0,28
Jedżąc po okolicy sam sie zdziwiłem, jak szybko ubywa jabłek z sadów, tych deserowych i przemysłowych...Dwa tygodnie i pozostaną jakieś pojedyncze perełki, a wszytko przez sady karłowe i półkarłowe z takich szybko rwie się...Do tego jak kto ma pracowników szybko chce zerwać jabłka, i zwolnić ich jak najszybciej, bo nie wytrzyma finansowo utrzymać ich...a w grudniu po południu 0,42++
tak dla tych co jeszcze nie wiedzą !!!!!!
Döhler: Jabłka w skupie nie powinny kosztować mniej niż 30 gr/kg!
pozdrawiam
jurek5551, 2021-10-08 14:46, napisał:
Jak nie ruszą w przyszłym tygodniu to uznam że to szaleńcy dobrowolnie pozbawiający się zarobku. Cena koncentratu to ok 5zł/kg w Niemczech i ok 10zł/kg w USA. Chińczycy wyprodukują mniej niż zwykle a mają pod górkę z eksportem.
A po niedzieli będzie padać, będzie trudno spiętrzyć dostawy towarem tylko z podwórek.
Masz racje ,tylko komu to mówić,apropo cena tzw. spadów w Niemczech wynosiła 3 dni temu 0,12 euro i rośnie.Dla zainteresowanych podam region. Pozdrawiam
wydających dużo a zbierajacych marne grosze.
ciekawe przy jakich cenach POLSKIE PRAWO BEDZIE NAS CHRONIC czy NIEWOLNICTWO zaczyna sie od ILU GROSZY???!!!
Samborzec skupy zapchane 26gr
Potwierdzam, Samborzec 0,26 i... nie ma na co sypać haha
Nabrane pieniędzy za jabłka - zapraszam na Targi Agrotech do Kielc - na zakupy!
gm. Góra Kalwaria 0,27-0,30 nie ma miejsca na skupach . Kolejki od rana jak tylko w nocy zjedzie zestaw zaraz go zasypią.
Zdarzaja się tacy desperacji że skup czynny od 7 rano a on podjeżdża o 4 rano żeby wysypać
Opanujcie się i szanujcie bo nas nie będą szanowali ..... !!!!!!
w ZADNEJ stacji telewizyjnej nikt nic o nas nie mowi !!!
p.s. stalem w kolejce na skup siostra mi polar przywiozla bo zimno i mowi "wygladasz pod tym skupem JAK ZEBRAK zbieraj sie do domu" dzizas jaki wstyd :(
gm.Samborzec 26gr skupy zapchane ludzie nie spia czekaja na puste zestawy -UPODLENIE....
Jak zakłady ruszą na 100 % produkcji, to za dwa trzy tygodnie powinno zdrożeć. Zapotrzebowanie na koncentrat jest bardzo duże i wyższe są też ceny
Dziś święto. Połowa ludzi tyra. Wszystko to kiedyś przepadnie, w postaci gradu, albo braku zbytu, I innych klęsk. Świeto jest spieniężone, Bogu się to nie spodoba.
Mojzesz z nim rozmawiał i przekazał światu jego dekalog, wyryty na kamieniu i opisany w bibli. Ci co uznali go za głupca i zrobili sobie złotego cielca wygineli w różny sposób. 3 przykazanie mam na myśli. Są pracę konieczne i nie konieczne. Jeśli rwanie jest konieczne... to można tak traktować wszystko jako konieczne, a to się gryzie z dekalogiem. Wolę więcej o tym nie pisać bo to inny temat i zaraz poginą posty.
Moim zdaniem niepotrzebnie martwisz się o innych. Wystarczy jak zadbasz o własne zbawienie.
Prawda jest taka, że gdybyśmy nie zbierali tego przemysłu zakłady miały by wieksze straty niż my razem wzieci, zapasów koncetratu brak, wszytko sprzedają na bieżąco...przyjeli inną stategie zakupową, aby sie wydawało , że jabłek jest dużo...My pracujemy cały rok, oni myśla cały rok jak w kilka tygodniu obkupić sie jak najtaniej...
sadownyk, 2021-10-10 10:23, napisał:
Lubelskie 25-28 gr jak zwolni się jakieś auto to godzina i nasypany
Za 2 tyg w lubelskim nawet jabłka pod drzewem nie ujrzysz właśnie wróciłem z objazdu okolicznych sadow . Nie trzeba będzie apelować o wstrzymanie dostaw
tak poza tematem przeszukuje internet gdzie jest POLSKI sadownik??? miał być ostatnim ogniwem na samym dole ewolucji
Protest się rozpoczął, pierwsze ulice zablokowane! Przemysł powinien być po 1 gr, może coś by sadowników nauczyło...
Szkoda się produkować na forum, woziliśmy za darmo, wozimy i wozić będziemy! "Bo dobre i 12 gr"
Zaczyna się pieprzenie, że cena przemysłu jest z winy PiS. W może pochwalcie się ile dosadziliscie sadów przez ostatnie kilkanaście lat ?
Ps. Nowak wyleciał przez zegarek naiwny jesteś Jureczku
Pod skupami w lubelskim specjalisci od ekonomii chwała wladze jak w TVP "jak by te skur nie sprzedały zakładów to przemysł Polaczki płaciły by 80 gr" aż wesoło posłuchać i cyk przemysł w dół
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl