Witam okolice Sobień Jezior -Wilgi 0,23 po niedzieli ma skoczyć na 0,25
edek1, 2021-11-06 20:18, napisał:
Cena spadow -jablek rosnie ,ceny mandatow maja spasc o polowe -z 1500 na 800 za przekroczenie linii ciaglej
I JAK TU SIE QRWA NIE CZIESZYC !!!
Jeszcze kilka dni i bedą kupowali mrożonki. Podobno mróz idzie. A w niektórych rejonach i śnieg. Nie chcieli dac ceny kiedyś to bedą mieć zgniłki .
Słyszałem że zakłady wolą płacić kary za niewywiązanie się z kontraktów na dostawę koncentratu niż podnieść cenę.
25 gr netto lubelskie.
stiopa80, 2021-11-10 20:29, napisał:
Słyszałem że zakłady wolą płacić kary za niewywiązanie się z kontraktów na dostawę koncentratu niż podnieść cenę.
25 gr netto lubelskie.
Pierdu pierdu - 10 po weekendzie skutecznie by cenę podniosło myślę że co najmniej 0.35-0.4zl. Zakłady wiedzą że prędzej czy później chłop i tak wysypie bo mu szkoda będzie ale jak by mróz chłopa wybawił z problemu cena może być jak za idareta w plastik w październiku. Co do kar nie siej propagandy bo mniej chłopom za towar zaklad płaci jak te kary z umów dlugoterminowych wynoszą, zresztą coś tam kupili to może mają czym handlować.
Lubelskie gm. Józefów nad Wisłą 0.25 na skupie
stiopa80, 2021-11-10 20:29, napisał:
25 gr netto lubelskie.
Gdzie w lubelskim taka cena?
Pawlik34, 2021-11-12 10:04, napisał:
Dzisiaj wzrost na 30gr.
A konkretnie gdzie taka cena?
Gmina Józefów Nad Wisłą nawet 26gr.
mamjaniak, 2021-11-12 14:30, napisał:
Wielkopolskie okolice Konina 29 - 31 groszy zależy od ilości towaru.
A parę dni temu ile było? 20 gr?
sadownyk, 2021-11-12 19:23, napisał:
mamjaniak, 2021-11-12 14:30, napisał:
Wielkopolskie okolice Konina 29 - 31 groszy zależy od ilości towaru.
A parę dni temu ile było? 20 gr?
24 gr było
Jeżeli te jabłka urosły by na nieużytkach to i tak czas na ich pozbieranie i koszty dostarczenia na skup pochłonie lwią częsć tej kosmicznej kwoty a to jest surowiec porządany z sadów produkcyjnych to jakaś abstrakcja cenowa licząc koszty produkcji do oferowanej ceny.
ultracyd, 2021-11-16 16:14, napisał:
U nas też.
Dojdzie do 45 gr?
Sądzę że niedługo
Może do 35 dojdzie suchy w granicach 40 jakby miało być 45 to na zakładach musiało by być 50 gr, a to moim zdaniem mało realne jest już końcówka sezonu co mieli kupić to już kupili
U mnie sąsiad jeszcze dzisiaj zbierał, nie śpieszył się tak jak frajerzy i nie stał w kolejkach. Teraz sobie pozbiera resztę po 30 gr i zawiezie bez kolejki. Ja też już wywiozę to co mam na podwórku, nie ma co czekać w nieskończoność. A Rybaczek już dawno wywiózł i pewnie już kasę na drzewka wydał bo mało i mało...
Popieram, znikły kolejki, cena się uspokoiła czas żebym i ja chyba pozbierał do końca ten bezcenny towar. Okolice Bialej Rawskiej 30gr.
Zaczyna sie straszenie ledwo wzrosło a już straszą ze będą obniżać sku............złodziejstwo.
Ciebie Sysia to tylko co chwilę straszą obniżkami, juz powinnaś mieć cenę ujemną.
Spokojnie z tymi obniżkami lubelskie za cala naczepa 35 gr a pseudo skupy 30 gr dla małych dostawców
gedeon1, 2021-11-17 18:29, napisał:
30 groszy:((( a przemysł wyzbierany i sprzedany po 18 gr.:(((
I kto kazał tak się śpieszyć?
Sandomierz 32 gr
SlawekS, 2021-11-17 18:35, napisał:
Sandomierz 32 gr
Kto płaci 32 gr? Za większe ilości?
SlawekS, 2021-11-17 18:35, napisał:
Sandomierz 32 gr
i całe noce w kolejkach do Jaśnie Pana Skupoewgo się stało:)))))
a przemysł taki drogi teraz .........łolaboga:))
Poszli po rozum do głowy przetwórcy, płacą psie pieniądze grupy na sortowanie za idareda, glostera, ligola itp odliczają za wszystko to nie jeden sypnie
ja też zostawiłem przemysł bo po 18-20gr nie będe zbierał, teraz się wziałem, troche liście przeszkadzają ale jakoś idzie
Sysia, 2021-11-18 10:08, napisał:
Idzie do góry po niedzieli ma być na skupach 40 gr albo i lepiej
Jakich Ty masz informatorów,że raz mają obniżać ,a za chwilę do góry
.
Sysia, 2021-11-18 10:08, napisał:
Idzie do góry po niedzieli ma być na skupach 40 gr albo i lepiej
Dziwne, ze admin jeszcze nie wziął się za tą osobę. Co chwila post...obiżka, złodzieje, podwyżka, wozić, nie wozić, obniżka, złodzieje, podwyżka. Dramat!
Sysia ma znajomego skupowego, on jej mówi i ona wszystko wie. A tak na poważniwe to albo agentura przetwórców albo jak to mówią Rosjanie "pożyteczna idiotka".
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl