Lubelskie gm Urzędów +1gr tj. 0,56 zł.
Patrząc po sadach jeszcze tydzień, i chyba koniec zbiorów, zostaną nieliczni jasieniec 0,60
Skupy chcą więcej zarobić …
Bo jabłek w sadach niema już prawie za tydzień może max 2 po sezonie
Prawda jest taka że do tej pory wszyscy rwali,a teraz zajmą się przemysłem.Ja się szykuję na obniżkę
Jak cena będzie odpowiednia to i gorsze jablko, pójdzie na przemysł, a w sadzie to nie bardzo jest co zbierać.
ok. Sandomierza
Dzisiaj do południa jeszcze 58 gr
Po południu 56 gr
color, 2019-10-09 10:28, napisał:
Prawda jest taka że do tej pory wszyscy rwali,a teraz zajmą się przemysłem.Ja się szykuję na obniżkę
Jeżeli nawet to przypuszczam że obniżka będzie chwilowa. Nie zdziwiłbym się gdyby nawet jabłka gorszej jakości trafiły do chłodni, do czasu gdy przetwórnie zaoferują lepszą cenę, bo miejsca nie brakuje.
Powiśle Lubelskie piątek 11.10.2019 - 0,57 gr. Zagłoba też ostatnio stała zakorkowana, ale każdy o tym wiedział, że robią zator celowo.
Już bliżej końca dużo ludzi po zbiorach zakłądy i w tym roku zarobią fortune bo przemysł powinien kosztować 0,80 gr minimum.
W tym roku zarobią fortunę? A co zrobili w zeszłym?
Wczoraj wracając z Lublina mijalem 4 tiry z jabłkami, widać jeszcze trochę jabłka ludzie mają, choć u nas coraz więcej osób jest już po zbiorach.
ferus07, 2019-10-11 22:24, napisał:
gm. Wisznice 0,65
Na zakładzie w Nieledwi tiry dobę stoją żeby wysypać jabłko
Kolego w nieledwi bardzo powolu idzie i tam zawsze jest kolejka
W okolicy Białej Rawskiej 60 gr netto. Coś ludzie mocniej zbierają, są skupy co cały jeden duży skład zasypany.
Czego to tak? Nie ma przerwórni w Mazowieckim? Czy o co chodzi? Ktoś mi to w końcu wytłumaczy, bo sam sobie z rozbrojeniem tej zagadki nie radzę. Lubelskie, gm. Urzędów 0,58 zł przed weekendem. Как же это так?
Dobre pytanie, a w Warce warwin rejestracje i lubelskie i inne z całego kraju. Browar w Warce też różne rejestracje nawet dalekie, co to za polityka po co wiez jabłko z grojeckiego w lubelskie jak tu pełno przetwórni np. Dohler Mogielnica itd okolicy Jasienca 0,60 nadal
Grójec to w przyszłym roku zasypie przetwórnie, szczególnie w sandomierskim. Oczywiście w podziękowaniu dla tych,którzy za pół darmo oddają jabłko za wagę w skrzyni grójeckim grupom.
Część ze skupowych ma dopłacane do transportu, bo są lojalni , i jeżeli jest ''ubogi'' sezon a przywiozą, niejednokrotnie się opłaca. Jeżeli sezon na ''bogato'' to i odbiorca się odwdzięczy , że w ogóle weżmie, przy niskiej cenie i zwrocie za przywóz nie ma żle.
Białobrzegi 0,58
Pod gròjcem 0,60 i nawet 0,61
Ktoś tu kogoś w h..... chyba robi, powinien być jeszcze temat ceny na przetwòrniach.
U nas to dopiero na Powiślu lubelskie walą w ch....ja na skupach 0.57 a na zakładzie 0.59 powyżej 5 ton dla rolnika...
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl