Popatrzcie sobie na IGRiT :
"Kupię jabłko suchy przemysł gotówką faktura VAT cena 0,50 zł / kg" 03-08-2019 11:43 Pniewy, mazowieckie.
Popatrzcie sobie na IGRiT :
"Kupię jabłko suchy przemysł gotówką faktura VAT cena 0,50 zł / kg" 03-08-2019 11:43 Pniewy, mazowieckie.
lutek76, 2019-08-10 21:13, napisał:
jablek NIE ma a te co sa nie wyrosna bo sucho 1 -1,30 to powinno byc
Serio? Sandomierskie grupy mają większa awizację niż pojemność komór... (w 2017r miały problem uzbierać komplet). Rozmiarowo jabłka są większe rdr conajmniej o 5mm w tym momencie i bardziej grozi im przerośnięcie niż mały wymiar. Są gminy, które bardziej podsuszyło od wiosny, ale to nie cały region.
Jabłek może nie ma, ale jedynie u pseudo przemysłowców, bo trafił się sezon, gdzie bez pryskania to jednak deseru, ani czasami nawet przemysłu się nie zrobi...
Żeby nie było - sytuacja tyczy się Sandomierszczyzny.
Rejon o którym kol. pisza a mian.sandomierskie dostało łagodnie przymrozkami w okresie kwitnienia ale tu też jest duże zróżnicowanie od początku sezonu skupowego widać jak jest w pozostałych rejonach sadowniczych z plonami roślin jagodowych pestkowych ,że nie ma plonu nawet na poziomie średnim co przekłada się na ceny skupu ,a że jest zapotrzebowanie na produkty naturalne czyt. owocowe na swiecie to i popyt i ceny na godziwym poziomie .
W sandomierskim to juz wiśni miało być sporo, nietórzy pisali przed sezonem że będzie nie wiele mniej niż rok temu, a okazało się że nie wielu zbliżyło sie do 50% plonu ubiegłorocznego..
W sobotę na skupie 0,50netto, ruch mały.
Panie SlawekS juz w ubiegłym roku prosilem by nie podpisywał Pan na moje posty!!! W tym roku ta zasada nadal obowiązuje! Dlaczego? Bo jesteś pan(płatnym trolem)grupy której zależy na darmowych dostawach owoców.
Nie pozdrawiam.
Nie no jabłka są jak widać na zdjęciu jest ich nawet sporo, będzie co rwać i zbierać...
kris1002, 2019-08-18 11:23, napisał:
Po niedzieli ma taniećtrzaba wozić
Po co te teksty chlopie???
Myslisz ze fajny jestes?
Czemu tacy mądrzy nie byliście w tamtym sezonie jak za darmo było oddawane strach was ogarnia
JA SIE PYTAM komu mam KUPIC krede z okolic Samborca????po kiego c...a macie te tablice???
lutek76, 2019-08-19 18:47, napisał:
JA SIE PYTAM komu mam KUPIC krede z okolic Samborca????po kiego c...a macie te tablice???
Tablice muszą mieć, bo takie są wymogi, ale o pisaniu cen to juz inna bajka, większość kupczyków nie pisze, chesz wiedziec cene? Przyjedz z towarem to Ci w tedy powiedzą, żebrają na nas ile wlezie! Nie dołożą nic, bo nie maja z czego, a po ubiegłym sezonie wszyscy wożą sie nowymi furami...
Czy zauważyliście może jak nagle na jednej z popularnych giełd internetowych nagle "zaginęły" oferty kupna jabłek na chłodnię? Jak mawiał były minister wojny czy to jest przypadek czy akcja dezinformacja! Odnoszę wrażeni, że Panowie mieli już spotkanie na którym ustalono, że za galę paskowaną nie płacimy więcej niż 1,5PLN. To jest taki ruch pokerzysty nie ogłaszajmy się, opowiadajmy bajkę, że nie idzie i pomału obniżmy jeszcze cenę!
Pawelgbw dla żadnego jestem zwykłym rolnikom.jak u mnie gniło pod drzewami w tamtym sezonie a wszyscy wozili jak był komunikat nie sypać wstrzymać się to nikt tego nie mógł pojąć.dzis miałem tel Materna się odezwała i pyta o Boskopa i OBIERKE Goldena bo na pazdziernik szukają jabłka więc zaczyna robić się ciekawie w tym sezonie u mnie towaru ful nie wymarzło nas lubelskie bez zmian 0,52 skup a zakład sok pol 0,55
Baracuda, 2019-08-20 15:31, napisał:
Czy zauważyliście może jak nagle na jednej z popularnych giełd internetowych nagle "zaginęły" oferty kupna jabłek na chłodnię? Jak mawiał były minister wojny czy to jest przypadek czy akcja dezinformacja! Odnoszę wrażeni, że Panowie mieli już spotkanie na którym ustalono, że za galę paskowaną nie płacimy więcej niż 1,5PLN. To jest taki ruch pokerzysty nie ogłaszajmy się, opowiadajmy bajkę, że nie idzie i pomału obniżmy jeszcze cenę!
w tym roku mamy mniej jabłek i gali też będzie mniej ,dlatego trzeba uwarzać bo firmy exportowe będą chciały nas wykorzystaś i kupić gale za 1,5zł ,albo i taniej ,w tym roku gali nie powinniśmy sprzedawać taniej niż 2,5zł ,w kolejnych latach już na gale moze nie być ceny bo jest bardzo dużo nasadzeń i będą bardzo duże zbiory tej odmiany i firmy exportowe to wykorzystają ,ale w tym roku cena powinna być wysoka ,bo jabłek jest mniej nie tylko w polsce ,ale i w całej europie w belgi od 60 do 90% owoców jest z poparzeniami słonecznymi . Jabłka przemysłowe cały czas drorzeją i w końcu pażdziernika pewnie znacząco przekroczą 1zł bo przemysłu jest bardzo mało,dlatego teraz trzeba uwarzać zeby nie dać się oszukać ,zeby pużniej się nie okazało ze ładną gale sprzedaliśmy tylko 10 gr drorzej niż przemysł
kris1002, 2019-08-24 11:13, napisał:
Po cichu już dają 0,58
Jaki rejon ....dają 0,58
bo 0,56 już jakiś czas dają :)
Marcin1112, 2019-08-25 22:17, napisał:
kris1002, 2019-08-24 11:13, napisał:
Po cichu już dają 0,58
Jaki rejon ....dają 0,58
bo 0,56 już jakiś czas dają :)
Cytat: "jaki rejon ... daja 0,58 bo 0,56 już jakiś czas dają " Podajmy datę, cenę i miejscowoś gdzie jest dany skup. a nie ogólne na przykład lubelskie, ale gdzie nad Wisłą czy nad Bugiem ? itp.
Lubelskie gmina Urzędów na tablicy 0,55 zł. Dokładna lokalizacja w linku, czas zgodny z czasem wysłania linku ;-) (widać w wersji desktop)
https://maps.app.goo.gl/aUbMMpXGRnTy46WbA
Jozefów nad wisla lubelskie 55 gr ale male skupy placa 54 gr jablek na skupach bardzo malo
towaru nie ma cena 55gr okolice samborca ,co dalej zobaczymy ...
mnie sie widzi , ze" kropke" w cenie w tym sezonie przeskoczymy.BO NIE MA zwyczajnie nie ma .
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl