Na banki zywnosci wiedza jak to sie robi ! W rzeczywistosci nie da się rozdać jablek trzy razy ale na papierze da radę.
ESKIMOS I BANKI ŻYWNOŚCI jest rajem dla złodzieja.
Na banki zywnosci wiedza jak to sie robi ! W rzeczywistosci nie da się rozdać jablek trzy razy ale na papierze da radę.
ESKIMOS I BANKI ŻYWNOŚCI jest rajem dla złodzieja.
kapuciok, 2018-12-14 16:32, napisał:
Lubelskie ćwiętalka 0.21zł
Te -15c to powinno byc 2 tygoni wczesniej to teraz by było już ze 30gr
Jasieniec 0 22
kapuciok, 2018-12-14 16:32, napisał:
Lubelskie ćwiętalka 0.21zł
Te -15c to powinno byc 2 tygoni wczesniej to teraz by było już ze 30gr
Za bogaty byś był.
U mnie darmowe rozdawnictwo trwa. Ostatnio załapał się wyjątkowy smakosz . Wie ,że musi się spieszyć, bo właśnie likwiduję ten fragment sadu.
Przepraszam za jakość,ale warunki do robienia zdjęć były marne.
Być możę, to Rudolf Czerwonosy urwał się z zaprzegu Św. Mikołaja !!! (w Wielkopolsce Gwiazdora ).
Suchy przemysł 22-24gr Eskimos płaci 28gr on płaci a i tak za jabłko dostanie od rządu pieniądze za skup interwencyjny więc dla niego czysty zyski i wręcz interes życia..
Martin005, 2018-12-30 11:28, napisał:
22 grosze za zrywane jabłko? Dno...
To słabizna...tydzień przed świętami sypałem normalny przemysł ,mix odmian po 24 grosze . Jak jest teraz nie wiem bo na razie nic nie mam do wysypania.
Siedlce.
KUPNO z 2019-01-04 14:51cena: 0.37 zł kilogramtreść ogłoszenia: Kupię suchy przemysł z Goldena cena 0,37 gr Szymon 609727869ogłoszeniodawca: SZYMONadres: CZEMPIŃwojewództwo: wielkopolskietelefon: 609727869
KUPNO z 2019-01-04 09:55cena: 0.28 zł kilogramtreść ogłoszenia: kupię suchy przemysł cena 0,28 płatne gotówką lub przelewem ogłoszeniodawca: Mariusztelefon: 665423366adres: Łaziskawojewództwo: lubelskiepowiat: opolski - Opole Lubelskiee-mail: m_banka@op.pl
KUPNO z 2019-01-04 09:12cena: 0.28 zł kilogramtreść ogłoszenia: Kupię jabłko przemysłowe suche 28gr. Gotówka. Zapraszam.ogłoszeniodawca: Marcinadres: Chynówwojewództwo: mazowieckietelefon: 530333613
Jest bardzo wiele ogłoszen na jabłka przemysłowe, a w sezonie nie mogli dać 20gr, ale nie trzeba było człowieka upadlać, na kolana, cześć towaru zgniło towaru brak ,soki 100% do góry, ja tam wam dam jabłka przemysłowe, przerywke wszytko na ziemie i proponuje, aby z przerywką każdy tak zrobił na glebe i po sprawie...W naszej okolicy co dziennie tylko jeszcze piły chodzą tylko u mnie jest już drewna na 10 zim, a sadu na tym polu juz nie bedzie...
zbig63, 2019-01-04 13:23, napisał:
30gr to skup czy na zakladzie
Na zakładzie to jest 0,45 zl
KORTEZO, 2019-01-04 16:22, napisał:
.... ja tam wam dam jabłka przemysłowe, przerywke wszytko na ziemie i proponuje, aby z przerywką każdy tak zrobił na glebe i po sprawie...W naszej okolicy co dziennie tylko jeszcze piły chodzą tylko u mnie jest już drewna na 10 zim, a sadu na tym polu juz nie bedzie...
Obyś nie przeliczył się i zamiast jabłek ty nie poległ na glebie ! Ja zakupilem hektar pola ornego pod nasadzenie jabłoni. Juz rok temu myslalem o kupnie ziemi ale ceny były zbyt wygórowane a w tym roku kupilem duzo taniej. Na wiosnę sadzonka tez bedzie tańsza jak rok temu. Wy karczujcie a ja będę sadzić.
Pawlik34, 2019-01-07 14:32, napisał:
.... ja tam wam dam jabłka przemysłowe, przerywke wszytko na ziemie i proponuje, aby z przerywką każdy tak zrobił na glebe i po sprawie...W naszej okolicy co dziennie tylko jeszcze piły chodzą tylko u mnie jest już drewna na 10 zim, a sadu na tym polu juz nie bedzie...
Obyś nie przeliczył się i zamiast jabłek ty nie poległ na glebie ! Ja zakupilem hektar pola ornego pod nasadzenie jabłoni. Juz rok temu myslalem o kupnie ziemi ale ceny były zbyt wygórowane a w tym roku kupilem duzo taniej. Na wiosnę sadzonka tez bedzie tańsza jak rok temu. Wy karczujcie a ja będę sadzić.
A sadz tylko nie zapomnij ze w tymtym roku nie było jabłek w Chinach około 12mln. Ton.. A w tym sezonie raczej na pewno będe normalny urodzaj więc ceny przemysłu nie będą lepsze niż były w ostatnim sezonie..
Pawlik34, 2019-01-07 14:32, napisał:
To ile masz teraz hektarów sadu?
W jakiej cenie jest obecnie u was zwykły przemysł sypany luzem ,nie jakieś tam jabłuszka w szkrzyniach z podziałem na poszczególne odmiany i inne cuda na kiju. Pytam o narmalny przemysł z przeznaczeniem na koncentrat.
Ta cena 30 groszy to nie jest cena za "zwykły przemysł" na koncentrat ,tylko za przebrane 100 % zdrowe jabłka szykowane w skrzyniach na soki NFC.To nie jest cena za "luz" ładowany na zestawy
Green25, 2019-01-08 16:57, napisał:
Ta cena 30 groszy to nie jest cena za "zwykły przemysł" na koncentrat ,tylko za przebrane 100 % zdrowe jabłka szykowane w skrzyniach na soki NFC.To nie jest cena za "luz" ładowany na zestawy
Bzdura! 0,30 to minimum za sypany bez żadnych problemów a i ponad tej ceny płacą gotówką i odmiana nie gra roli chyba że Golden to nawet ok 0,40
Bikeriders, 2019-01-10 09:59, napisał:
Gm.chodel 0.21 za zwykly przemysł
Przykre, na igrit są ceny proszę sprawdź!
Przemysl idzie do gory w Bobach u Drozda 27gr tak samo na Cwietalce u Jackowskiego w Piotrawinie 25gr
Masz na myśli tą zupę? (co ją na zdjęciu niżej mam)
Przy okazji mam pytanie. Kiedy to goowno spadnie?
Gratuluje, załatwiłęś sobie następny rok owocowania.
Dziękuję, przynajmniej będę miał bezcenne doświadczenia ;-) Dlaczego nie zrywałem tej odmiany kiedyś pisałem, więc nie będę się powtarzać. Nie pytałem czy będzie owocowanie za rok (bo i tak nie było by dużego - uporczywe przemienne owocowanie)
Pytam natomiast czy ktoś wie kiedy to spadnie?
Spadnie czy trzeba trząść puki zamarznięte?
Przy okazji widziałem kiedyś na forum winoroślarskim fajną opcje - funkcja auto-usuwania postów średnio na temat po zaznaczeniu takiej opcji przez autora postu.
To był golden ???
u mnie jak wisiało to ptaki przerobiły, ale drzewa wyglądały gorzej bo ptaki zaraz przerabiały to coś, ale owocowanie na nastepny rok było pomimo zupy pod drzewem...
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl