Proszę o informację o proteście czy coś zostanie ustalone czy rząd znów nas oleje
Proszę o informację o proteście czy coś zostanie ustalone czy rząd znów nas oleje
To jak to jest z tą ceną? Sandomierski ponad 0,20, Grójecki 0,15? Macie jakies wiadomosci z pierwszej reki?
kojocina, 2018-08-02 14:49, napisał:
To jak to jest z tą ceną? Sandomierski ponad 0,20, Grójecki 0,15? Macie jakies wiadomosci z pierwszej reki?
Prawdopodobnie to jakiś "Fake News" ☺Nic nie słyszałem o jakichś zmianach
fruity81, 2018-08-02 15:11, napisał:
kojocina, 2018-08-02 14:49, napisał:
Prawdopodobnie to jakiś "Fake News" ☺Nic nie słyszałem o jakichś zmianach
To podzwoń sobie po ofertach zakupu na Igricie ,dzisiaj daja 27-30 groszy za przemysl nowy
prawdopodobnie wysyłaja to za Odrę
Kupimy jabłko przemyslowe swieze bez przerywki i bez starych jablek czyli : Paulared Delikates Piros itp Cena 0.30zl
https://www.igrit.pl/index.php?act=ogloszenie&ogloszenie=11131034536480&dzialo=305&strona=1
A NASI OSZUSCI - CWANIAKI NADAL 20 GROSZY NA RAMPIE
obudza sie z reką w nocniku
aga10, 2018-08-02 07:09, napisał:
Jesli rzadzaca ekipa nic nie może to może zmienic ekipę , ale na co? Lub na kogo ? 10 gr za jednym razem , coś smierdzi
Tylko PSL z Pawlakiem daje sznase na wyższe ceny
Za Odrę? Nie sądzę..."firmy matki" kupowały by drożej skoro "córeczki" nad Wisłą prawilnie kupują za 18 groszy?
rafal123, 2018-08-02 17:42, napisał:
Jesli rzadzaca ekipa nic nie może to może zmienic ekipę , ale na co? Lub na kogo ? 10 gr za jednym razem , coś smierdzi
To miał być żart? ☺Jeśli tak to słaby...
rafal123, 2018-08-02 17:42, napisał:
gazu z Rosji
Gdzie w Jasiencu taka cena.Nadal jest 13gr przemysl i 15gr przerywka, 27gr to chyba rwane na soki
pepe, 2018-08-03 08:46, napisał:
Gdzie w Jasiencu taka cena.Nadal jest 13gr przemysl i 15gr przerywka, 27gr to chyba rwane na soki
w tym drugim skupie
Oplkon 35 gr czytaj na e sadownictwo a hieny skupczczyki to po ile daja w jasień czują??
Proszę o potwierdzenię tych informacji przez innych użytkownikó czy to nie jest ,,feke News"
Odpowiedzi od punkciarzy na temat ceny przemysłu z mojej okolicy to 18 gr za jabłko przemysłowe z przerywki 20 gr jabko świeże
RedMoster, 2018-08-03 13:00, napisał:
Proszę o potwierdzenię tych informacji przez innych użytkownikó czy to nie jest ,,feke News"
Odpowiedzi od punkciarzy na temat ceny przemysłu z mojej okolicy to 18 gr za jabłko przemysłowe z przerywki 20 gr jabko świeże
Nie, to prawda tylko ,że na jednym skupie jest 15 gr tam gdzie jest 3 słupy na krzyż. Natomiast jakieś 20km dalej jest przemysł po 27 groszy. Skuposzczyki sami dyktuja ceny.
Objezdzilem skupy w okolicach Jasienca - nikt nie placi takiej ceny,przewaznie 15gr. i nic wiecej. Z cena 27gr. to tylko bajeczki
Abukk, 2018-08-03 14:33, napisał:
Zobacz to:
https://www.sadownictwo.com.pl/zaklad-przetworczy-z-loniowa-pod
No i co z tego ? Jest to jedyny zakład na cały kraj który płaci więcej...reszta kupuje nadal za grosze...
a tutaj oferta gdyby ktos chcial powiekszyc plantacje
np. czarnej porzeczki ,wisni czy jabłek
https://www.igrit.pl/index.php?act=ogloszenie&ogloszenie=11211039934524&dzialo=20&strona=1
Green25, 2018-08-03 15:15, napisał:
Abukk, 2018-08-03 14:33, napisał:
Zobacz to:
https://www.sadownictwo.com.pl/zaklad-przetworczy-z-loniowa-pod
No i co z tego ? Jest to jedyny zakład na cały kraj który płaci więcej...reszta kupuje nadal za grosze...
Wiadomo jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale daje nadzieję na jej nadejście. Według Ciebie lepiej by było gdyby wszyscy twardo trwali w zmowie cenowej ? Na nerwy najlepsza jest praca w sadzie, a satysfakcję daje późniejsze rozdrabnianie tego coc się wlasnie z drzewa zdjęło. Uprzedzam ciętą riposte : tak mam inne źródła satysfakcji...
pepe, 2018-08-03 14:17, napisał:
Objezdzilem skupy w okolicach Jasienca - nikt nie placi takiej ceny,przewaznie 15gr. i nic wiecej. Z cena 27gr. to tylko bajeczki
A czemu nie byłeś na strajku w kozietulach chyba chyba skupczyk z ciebie. A więc dohler 35 gr a na skupach 31 gr lub blokada skupow to następny zakład ktory podniósł cenę.......
pepe, 2018-08-03 14:17, napisał:
I po co pajacu siejesz panikę? Sprzedawaj sobie dalej po 15gr
MD Macierzyński 15 gr.
Nie mógł się zdecydować i w końcu podał cenę . Kombinatorzy bez honoru.
Jabłko 50+ na soki 0,22 gr
Antonówka rwana 0,25 gr
Żeby się nie zdziwił że ktoś mu dostarczy towar za te grosze.
Tomek1989, 2018-08-03 17:42, napisał:
MD Macierzyński 15 gr.
Nie mógł się zdecydować i w końcu podał cenę . Kombinatorzy bez honoru.
Jabłko 50+ na soki 0,22 gr
Antonówka rwana 0,25 gr
Żeby się nie zdziwił że ktoś mu dostarczy towar za te grosze.
Myślę że znajdą się tacy co będą dostarczali...ale jakie fajne klasyfikacje surowcowe ma ten skup :) Niby głupi "przemysł" a tyle sortymentów :) Za chwilę będzie jabłko przemysłowe 7+ wybarwienie minimum 50% ,woskowane i tylko z KA
erinbrokovich, 2018-08-03 13:29, napisał:
RedMoster, 2018-08-03 13:00, napisał:
Nie, to prawda tylko ,że na jednym skupie jest 15 gr tam gdzie jest 3 słupy na krzyż. Natomiast jakieś 20km dalej jest przemysł po 27 groszy. Skuposzczyki sami dyktuja ceny.
skuposzczyk to też chłop a w Polsce to chłop na chłopie jedzie w d upe go bije jak aby może i mu troche lepiej :) no a jak biedniejszy to co może jedynie na świni sie przejechać po podwórku bo już niżej nic nie ma w teorii darwina:( no jedynie jeszcze możemy świnie udawać i ryć za 15gr pod tymi drzewami ale to znów na nas i tak komary jadą:). A jak se kupisz Off czy Bross i sie posmarujesz plus paliwo i żarcie to tyle że obrót skupowcowi robisz i sie rozwija. a ty sie cieszysz że żyjesz z garścią wirtualnych pieniedzy w dłoni w rzeczy że je masz a tak jak by ich nie było. może tak jak na zdjęciu jak bymy wyglądali to i komar by nie gryzł i taczką by zwiózł wszystko i po drzewach by lepiej chodził.
Na skupach to sa bardzo zdziwieni ze przemysl drozeje I beda do wiosny udawac ze nic nie slyszeli zeby nastepne tiry se kupic bo to moze byc ostatnia okazjia na takie zakupy . He he he je
Roman197002, 2018-08-04 17:05, napisał:
Na skupach to sa bardzo zdziwieni ze przemysl drozeje I beda do wiosny udawac ze nic nie slyszeli zeby nastepne tiry se kupic bo to moze byc ostatnia okazjia na takie zakupy . He he he je
Oni o podwyzkach " wolą sie dowiedzieć " z dzień , dwa później
bardziej pilnuja wiadomosci o obnizce i juz od rana wiedza zeby mniej placic bo dzisiaj bedzie taniej
To tez jest wyjatkowa kasta ludzi ,, skupowicze "" a na czele macierzynski bez wstydu daje cenę jakiej juz nie ma .
kris1002, 2018-08-03 09:29, napisał:
Rogów gmina Wilków 0,45
Taka cena jest już w miare cywilizowana.
aga10, 2018-08-04 21:01, napisał:
To tez jest wyjatkowa kasta ludzi ,, skupowicze "" a na czele macierzynski bez wstydu daje cenę jakiej juz nie ma .
Taa...Na IGRIT jakiś macierzyński ogłasza się z ofertą kupna porzeczki czarnej RWANEJ RECZNIE po 1,5 pln...Jak ktoś wie jak mozolny jest ręczny zbiór porzeczki to wie oczym mówię.Trzeba mieć naprawdę tupet wystawiając wogóle taką cenę.
Green25, 2018-08-05 05:02, napisał:
Taa...Na IGRIT jakiś macierzyński ogłasza się z ofertą kupna porzeczki czarnej RWANEJ RECZNIE po 1,5 pln...Jak ktoś wie jak mozolny jest ręczny zbiór porzeczki to wie oczym mówię.Trzeba mieć naprawdę tupet wystawiając wogóle taką cenę.
Jestes z moich stron wiesz wczoraj na Wólce lesnej ktos jeszcze kombajnował porzeczke
stefan74, 2018-08-05 07:48, napisał:
Green25, 2018-08-05 05:02, napisał:
Jestes z moich stron wiesz wczoraj na Wólce lesnej ktos jeszcze kombajnował porzeczke
Jakoś trudno mi w to uwierzyć...chyba że może znalazł ten ktoś jakąś mini tłocznie soków NFC co potrzebowała akurat z 500 czy 1000 kg...Nigdzie porzeczki już nie sprzedasz.
Przyroda lub ekonomia wcześniej czy później podniesie ceny nic nie trwa wiecznie są lata,dekady lepsze i gorsze nie ma biznesu w którym ciągle jest różowo żadne regulacje ceny minimalne bo to tylko przedłuży kryzys poprzez dalsze istnienie gospodarstw w których ludzie nie mają odpowiedniej wiedzy do produkcji sądowniczej co rok pryskaja i co grzyb i robak przez lata a przeciez były i super lata niczego szczególnego się nie dorobili to po co tak ciężko pracować...znam takich co lepiej zaczęło im się powodzic gdy przeszli na emeryturę ,kolega pracuje na etacie dodatkowo ma 5 ha i mówi że ta ziemia to kula u nogi do której dokłada..
Wiem że to co napisałem wielu się nie spodoba ale rozejrzyjcie się wokół siebie czy tak nie jest.przecież obecnie jest wiele możliwości by pracować lżej i za lepsze pieniądze.nie każdy kto ma ziemię musi w niej tyrac za grosze.
bartosz, 2018-08-05 10:46, napisał:
Przyroda lub ekonomia wcześniej czy później podniesie ceny nic nie trwa wiecznie są lata,dekady lepsze i gorsze nie ma biznesu w którym ciągle jest różowo żadne regulacje ceny minimalne bo to tylko przedłuży kryzys poprzez dalsze istnienie gospodarstw w których ludzie nie mają odpowiedniej wiedzy do produkcji sądowniczej co rok pryskaja i co grzyb i robak przez lata a przeciez były i super lata niczego szczególnego się nie dorobili to po co tak ciężko pracować...znam takich co lepiej zaczęło im się powodzic gdy przeszli na emeryturę ,kolega pracuje na etacie dodatkowo ma 5 ha i mówi że ta ziemia to kula u nogi do której dokłada..
Wiem że to co napisałem wielu się nie spodoba ale rozejrzyjcie się wokół siebie czy tak nie jest.przecież obecnie jest wiele możliwości by pracować lżej i za lepsze pieniądze.nie każdy kto ma ziemię musi w niej tyrac za grosze.
jesli ceny są - sprzedaje się ponizej kopsztow
to nawet na nicnierobieniu by sie zarobilo :)
ze juz nie wspomne o dobrej posadzie stróża w danym roku
"obecnie jest wiele możliwości by pracować lżej i za lepsze pieniądze.nie każdy kto ma ziemię musi w niej tyrac za grosze."
Możesz napisać, jakie to są możliwości?
w koncu placa te zaklady w Loniowie i Mogielnicy te 35 gr jak tutaj i na portalach wszyscy pisza?
w koncu placa te zaklady w Loniowie i Mogielnicy te 35 gr jak tutaj i na portalach wszyscy pisza?
Mam prośbę czy ktoś moz podać jakiś skup w gm.Chodel lub Poniatowa gdzie płacą za jabłka przemysłowe powyżej 20 gr.
PozdrawiM.
Loniow podał na portalu sady i ogrody w mogielnicy bylem osobiscie i na zakładzie 35 groszy, to na skupach powinno być minimum 30 gr ,jeśli jest inaczej to skupiarze leca ... . ..... ..
Nie
wiem ile na skupie bo nie wozilem jeszcze. Jeśli jest taniej niż 30 to prosze nie wozić, !!!
aga10, 2018-08-05 14:46, napisał:
Loniow podał na portalu sady i ogrody w mogielnicy bylem osobiscie i na zakładzie 35 groszy, to na skupach powinno być minimum 30 gr ,jeśli jest inaczej to skupiarze leca ... . ..... ..
Nie
wiem ile na skupie bo nie wozilem jeszcze. Jeśli jest taniej niż 30 to prosze nie wozić, !!!
Na skupie w Granicach gm Chodel ciągle 17 gr/
Tadeusz1, 2018-08-05 13:37, napisał:
Mam prośbę czy ktoś moz podać jakiś skup w gm.Chodel lub Poniatowa gdzie płacą za jabłka przemysłowe powyżej 20 gr.
PozdrawiM.
Rozszerzę to pytanie powyżej czy w powiecie Opole Lubelskie jest skup który płaci powyżej 20 gr za jabłka przemysłowe ?
W powiecie opolskim i ościennych dominującym zakładem jest Sokpol Zagłoba. Tu leży źródło problemu że jabłko jest w takiej marnej cenie.
Ludzie nie piszcie o cenie jaka ma być lub coś słyszeliście, tylko piszcie o cenie jaka jest na dana chwile? Jakie ceny sa Loco na zakładach w Zagłobie,Opolu Lub. Chełmie???
liroy, 2018-08-06 11:33, napisał:
Ludzie nie piszcie o cenie jaka ma być lub coś słyszeliście, tylko piszcie o cenie jaka jest na dana chwile? Jakie ceny sa Loco na zakładach w Zagłobie,Opolu Lub. Chełmie???
ceny loco na sobote zagloba 0,20 kluczkowice 020 opole nie kupowało zagłoba dla rolników 0,18
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl