marcin 79 , fajne foto :) mam takie "gumofilce" fajna sprawa
lutek76, 2018-09-08 12:03, napisał:
marcin 79 , fajne foto :) mam takie "gumofilce" fajna sprawa
Taaa....ja też jestem pełen podziwu bo te gumofilce naprawdę robią wrażenie
kris1002, 2018-09-08 15:04, napisał:
Chyba spada podrożały nieźle bo ludzie w święto wożą jak szaleni.Brak słów.
"Podobnież " tak ,takie słuchi chodzili po wsi.
To jaka cena w święto bo okolice józefowa nad wisła 19-20 gr czyli bez zmian a podobno na mniejszych skupach 18 gr niby STRAJK a troche woża
kris1002, 2018-09-08 15:04, napisał:
Chyba spada podrożały nieźle bo ludzie w święto wożą jak szaleni.Brak słów.
Jak znam życie to wożą bo potaniały
Leszek45, 2018-09-09 08:54, napisał:
Od poniedziałku 0,25gr informacje pewne
Weź człowieku zobacz co 01.09.2018 pisałeś i zamknij sie albo zdecyduj w który to poniedziałek
edeede, 2018-09-09 09:06, napisał:
Leszek45, 2018-09-09 08:54, napisał:
Od poniedziałku 0,25gr informacje pewne
Weź człowieku zobacz co 01.09.2018 pisałeś i zamknij sie albo zdecyduj w który to poniedziałek
Spokojnie...bez nerwów ,gościu troluje na forum .To jest taki "koncentracik" bis w w trochę innym wydaniu:)
A co przetwórnie nie placa 0,25 uCiebie.Fruity ty to tylko umiesz ludziom ubliżać.
Leszek45, 2018-09-09 15:35, napisał:
A co przetwórnie nie placa 0,25 uCiebie.Fruity ty to tylko umiesz ludziom ubliżać.
Tobie to i w niedziele nie pozwolą odpocząć...No cóż taka praca .Oczywiście nie on jeden jest oddelegowany tu na forum,choć muszę przyznać że dość sumiennie wykonuje swe obowiązki służbowe.
Wandalin 18 gr okoliczne miejscowości 19-20 a tu jak zwykle najtaniej wiadoma zmowa skupujących.
tomsad, 2018-09-09 20:46, napisał:
Tendencja wzrostowa możliwe że już od jutra
Taaa, drożeją w tempie jeden grosz na tydzień. Okolice Lipska 19 gr i jest też jedna dwudziestka, ale nie brak skupow które płacą jeszcze 16 :/
tomsad, 2018-09-09 20:46, napisał:
Tendencja wzrostowa możliwe że już od jutra
Taaa, drożeją w tempie jeden grosz na tydzień. Okolice Lipska 19 gr i jest też jedna dwudziestka, ale nie brak skupow które płacą jeszcze 16 :/
I troszkę zamieszania na wpisach, już byłem aktywistą teraz niby zajmuję się agitacją.Jeszcze raz piszę do Fruity 81 więcej luziku,człowieku mozna jakiś chorób się nabawić.A oni i tak jak będą chcieli to i tak nas potraktuja jak sam wiesz.Duzo zdrowia życzę
Leszek45, 2018-09-09 21:44, napisał:
I troszkę zamieszania na wpisach, już byłem aktywistą teraz niby zajmuję się agitacją.Jeszcze raz piszę do Fruity 81 więcej luziku,człowieku mozna jakiś chorób się nabawić.A oni i tak jak będą chcieli to i tak nas potraktuja jak sam wiesz.Duzo zdrowia życzę
Vice Versa i miłej pracy życzę :)
Leszek45, 2018-09-09 21:44, napisał:
Spokojnie Leszku45...nie umartwiaj się o innych, zajmij się swoimi obowiązkami :) Załóż jakiś nowy profil na forum ,albo coś....:) No z resztą... co ci będę tłumaczył :)
Okolice Samborca średnia 0,20 ale ruchu nie widziałem , chyba w ogóle problem z pracownikiem.Generalnie pracują rodziny i tyle.
Myślę że komisarz Rex to z Ciebie kiepski,innego konta też nie będę zakładał bo nie mam takiej potrzeby.Ale masz racje trochę się opuściłem na tej stronie, ale brakuje czasu bo jabłuszka trzeba zrywać.Okolice Koprzywnicy 0,20,ruch o dziwo bardzo marny .
Już 0,19skur....... okolice Koprzywnicy,ale ruch nic się nie zwiększył u nas ,skupowy mowil że jabłek na przetwórniach bardzo duzo.Ale przecież ludzi niema do rwania rodziny same rwia.No to jak by pracowników było pod dostatkiem to dopiero by było towaru.I moje pewne wiadomości o podwyżkach spaliły tylko zdenerwowałem parę osób.Ale co nas nie zabije,to nas wzmocni. Szkoda nerwów i zdrowia na ten rok.
Staniało to nie zbierać ,nie wozić,innej możliwosci nie ma po stronie sadowników,już teraz jest poziom niewolniczy ,zagospodarować deser bo w nim jedyna nadzieja .Przemysł bedzie poszukiwany jak już się zbiory zakończą , bo lato było upalne soki poschodziły,zapasów koncentratu z ubiegłych lat zero w chinach mrozy itd itd...a polityka zakłdów kolejka przed zakładem to zjeb..ć cene... normalnie prymitywizm ekonomiczny ,na reparacje zbieraja czy ki h.j
Zemści się to na zakładach, może nie na przyszły rok ale się tak stanie.Wtedy my powinniśmy się z nimi drażnić i przytrzymać i troszkę wozić,jak mnie to wkur.....,brak słów.
zaczyna się ;przemysł bezcenmy (brak ceny) a jutro straszą ze będą limity .Ruch spory od wczoraj
Najlepiej gdyby NIE brali w ogóle!!! jeśli się nie opłaca to po co? Ale nie przetwórnię sprzedają koncentrat do CHin (gdzie mrozy zrobiły swoje)z olbrzymia przebitka!!!
papuja1, 2018-09-12 18:31, napisał:
zaczyna się ;przemysł bezcenmy (brak ceny) a jutro straszą ze będą limity .Ruch spory od wczoraj
Ech limity. Od takiego bezczelnego straszenia tych marnych handlarzyków ręka mnie świerzbi. Niech zamkną te swoje zakłady i nie straszą. Nikt za nimi płakał nie będzie przy takiej polityce cenowej. Jak tak dalej pójdzie niektórzy z nas zaczną myśleć nie o tym aby zarabiać ale jak sprawić aby i im się przestało opłacać.
Doprowadzą do tego ,że nie będą mieli gdzie kupić jabłka przemysłowego.Wykoncza przemysłowców a specjaliści od jabłka deserowego,nie będą sobie zawracać glow przemysłem.Ukraina i Chiny zostaną?. Pewnie tak bo tam tania siła robocza.Jedynie nadzieję mam że natura, wszystko wyreguluje.
DO WSZYTSKICH MLODYCH SADOWNIKOW nie pakujcie w ten interes: zycia i pieniedzy .Ksztalcie sie ale poza wsia TU WAS nic dobrego nie czeka ....uciekajcie z tego kraju
p.s. prosta kakulacja wydalem 10 tys (sam osobiscie pracowalem od 6 -21) jezeli wszytko zbiore zostanie 23 tys ..
1800 za ciezka prace na miesiac ,smutny koszmar ... MLODZI myslec
straszą spadkiem cen hmmm jakby ta ena byla za wysoka już jeden skup na igrt ogłosił sie 0,17
W Józefówie i okolicy wczoraj i dzisiaj ruch z przemysłem taki że jeszcze nigdy takiego czegoś nie widziałem!
Nie wiem co się dzieje, ale dzisiaj widziałem już nawet pusty sad idareda.
marasp, 2018-09-12 22:29, napisał:
W Józefówie i okolicy wczoraj i dzisiaj ruch z przemysłem taki że jeszcze nigdy takiego czegoś nie widziałem!
Nie wiem co się dzieje, ale dzisiaj widziałem już nawet pusty sad idareda.
A ja jeszcze nie pamiętam roku w którym skupujący przed podwyżkami nie próbowali wzniecić paniki i wyciągnąć ostatnie tanie jabłka głosząc limity, ogranicznienie skupu itd.. Puste bańki w Chinach, puste bańki w Polsce, na zachodzie mają przemysł głęboko.... i straszą zamykaniem skupów lub obiżkami.. dobre. Thanos pstryknął palcem i połowa ludzi zniknęła a wraz z nimi zapotrzebowanie na koncentrat...
Potwierdzam rozmawiałem ze znajomym ludzie sypią już nawet idareda.......gmina Urzędów 0,19
cielmus, 2018-09-13 05:17, napisał:
Potwierdzam rozmawiałem ze znajomym ludzie sypią już nawet idareda.......gmina Urzędów 0,19
Kiedy weszło embargo też sypali po 10gr,a na wiosnę stał po 2zł. Więc to dla mnie dobra wiadomość...
Brawo person 85. Na wszystkim można zarobić, nawet na głupocie ludzkiej. Niech wożą . Ci co mają chłodnie mają potem luźniej , i wyższą cene.
Gmina Koprzywnica u mnie sady po gradzie sukcesywnie pustoszeją, myślę że do końca września będzie pozamiatane.Kilkadziesiat hektarów i kilkaset ton przemysłu już posprzątane.Jak takie tempo się utrzyma to po 15 października skupowi będą wyglądać klientów.Naprawde szał z wożeniem.
W mojej okolicy (Siedlce) bardzo mało osób sprzedaje przy obecnej cenie przemysł...może dlatego że ludzi do pracy mało ,może mentalność samych sadowników trochę inna.W okolicach Grójca najprawdopodobniej jest pracowników opór i stawki godzinowe bardzo niskie...No bo innego wytłumaczenia nie widzę,a wiem że tamte okolice sypią "uczciwie" bo nasze lokalne przetwórnie zasypywane są grójeckim jabłkiem.
Niech wożą, ja przez ostatni miesiąc sprzedałem 500kg przemysłu, pora na sprzedaż przemysłu to jest po zbiorze dobrego jabłka, wywiozą teraz a w październiku podrożeje.
WGR,jakie to rejony bo u nas Sandomierz i okolice pełno takich rejestracji się spotyka. Piekne zestawy przyjeżdżają,ale co zrobić wolny kraj kazdemu wolno.W jedności siła hihihi.
No właśnie jest ktoś z Grójca? POGIELO was tam?potwierdzam rejestracje wgr pchaja jak w amoku!!!
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl