okolice Mogielnicy 34gr na skupie.
Pozdrawiam
a pan prezes maliszewski apelował do sadowników zeby się wstrzymać z sypaniem jak cena była po 20gr to sadownicy nie chcieli się posłuchać tylko sypali ,także nie ma co współczuć tym sadownikom
jonatansad dolaczam sie do twoich slow,niech sie niektorzy obudza z letargu i przelicza jaki im wyszedl minus.
jonatansad, 2016-11-23 11:47, napisał:
a pan prezes maliszewski apelował do sadowników zeby się wstrzymać z sypaniem jak cena była po 20gr to sadownicy nie chcieli się posłuchać tylko sypali ,także nie ma co współczuć tym sadownikom
Głupich nie trza siać, sami się rodzą.Teraz prawdopodobnie sypałby każdy po 8 gr., bo była by kumulacja i" psietwórcy "bez wachania by to wykorzystali.
Witam,
dzis bylo 35 gr. Chyba juz nie ma jablka poniewasz duzo zakladow nie kupuja jablke.
RABEST, 2016-11-25 20:22, napisał:
Wczoraj Mogielnica przetwórnia 39 gr
Kłopoczyn 35gr i mówią że od poniedziałku spadek ceny
PRZEMYSŁ 37GR GOŚNIEWICE K.JASIEŃCA
Kolega chce dać ogłoszenie zapraszam >>> tutaj http://www.sadownictwo.com.pl/ogloszenia
Tu ceny ;)
KamilZ, 2016-12-03 22:02, napisał:
Jesli piszesz Samborzec to dopisz rzut beretem do zakladu .
I dodaj jeszcze CYMBOLE.
KamilZ, 2016-12-03 22:02, napisał:
Jesli piszesz Samborzec to dopisz rzut beretem do zakladu .
A co to ma do rzeczy? Przecież sam piszesz, że zakłady dorzucają do ceny za transport, gdy ściągają jabłko z dalszej odległości....
Mam odjąć od ceny którą podaję z 3 grosze ze względu na bliskość zakładu, żebyś lepiej się poczuł? Mimo, że wystawiłem fakturę z ceną 39 groszy? Podałem nazwę miejscowości i każdy z mojego regionu wie jaka to odległośc od przetwórni.
Podstawienie kontenera na podwórko kosztuje 1 gr/kg i w zasadzie obejmuje większość regionu sandomierskiego, czyli na dzień dzisiejszy każdy z tego rejonu może sprzedać z podwórka za 38 groszy, co też nie jest oszałamiającą kwotą, bo są skupy (pośrednicy), którzy płacą podobnie.
sylwek100 dlaczego obrazasz ja tez mam blisko do przetworni na skupach 0,38 jak caly BDF na podworko +1gr dobrze pisze CYMBOLE
sylwek100 dlaczego obrazasz ja tez mam blisko do przetworni a na skupach 0,38 na podworkou caly BDF +1gr CYMBOLE
Borek gm Gniewoszów 0,40 od srody
Przestańcie emocjonować się przemysłem teraz waźny jest eksport. Przecież to jabłko konsumpcyjne jest naszym głównym źródłem utrzymania, a cena nie jest zadowalająca
To samo miałem napisac. Może niektorzy maja sam przemysł, bo temat posty dt cen exportu nie jest odwiedzany, wpisów mało, a temat przemysłu wrze.
Dokladnie Kalif. Tak jak mowisz a poza tym to forum jablek przemyslowych wiec o tym sie dyskutuje.
antoni68, 2016-12-05 08:25, napisał:
Przestańcie emocjonować się przemysłem teraz waźny jest eksport. Przecież to jabłko konsumpcyjne jest naszym głównym źródłem utrzymania, a cena nie jest zadowalająca
Z pytaniem o cenie exportu trzeba się zwrócić do prezesów grup producentów to oni są w stanie podnieść cenę bo mają pod sobą masę jabłek do zaoferowania. No ale po co czy sadownik dostanie 70 gr czy 1, 50 zł prezes i jego rodzinka swoją marże dostają. Marża nie jest liczona procentowo tylko od ilość sprzedanych kg owoców wiec czym taniej tym więcej się sprzedaje i więcej zostaje w kieszeni prezesa..
siwy, 2016-12-07 09:34, napisał:
Jaka cena na dzis? Ktos cos wie?
bez zmian...
Anonim, 2016-12-07 10:22, napisał:
KUPNO z 2016-12-07 09:14
treść ogłoszenia: Kupimy jabłko przemysłowe w cenie 0,38zł/kg, jabłko na przecier /rwane w nasze skrzynie/w cenie 0,40zł/kg, oraz jabłko GOLDEN w cenie 0,45 zł/kg ,BOSKOP w cenie 0,45 zł/kg, jabłko exportowe od 7+ w cenie 55zł/kg, gruszkę na soki (ZIELONĄ) w cenie 0,45 zł/kg ogłoszeniodawca: Eko-Sadadres: Zbrosza Duża 39a województwo/region: mazowieckie
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl