jak by dali 50gr dla sadownika to podejrzewam ze wszystkie przechowalnie by wyjechaly
jak by dali 50gr dla sadownika to podejrzewam ze wszystkie przechowalnie by wyjechaly
Billo nie wierze że Zgłoba tyle płaci za to że przyjada z innego województwa, bo wiem ile płaci zakład w Kluczkowicach i jest to poniżej 40 groszy a kolejik po 30 aut dziennie i to nie tylko z okolicznych skupów ale tez z woj. mazowiedzkiego a nawet łódzkiego. Wiec bajki o 45 gr możesz wsadzic sobie w kieszeń. Nawet Annopol ostatnio nie chce płacić więcej bo i tak w tej cenie mają dużo towaru.
magikp1, 2016-11-13 14:38, napisał:
Billo nie wierze że Zgłoba tyle płaci za to że przyjada z innego województwa, bo wiem ile płaci zakład w Kluczkowicach i jest to poniżej 40 groszy a kolejik po 30 aut dziennie i to nie tylko z okolicznych skupów ale tez z woj. mazowiedzkiego a nawet łódzkiego. Wiec bajki o 45 gr możesz wsadzic sobie w kieszeń. Nawet Annopol ostatnio nie chce płacić więcej bo i tak w tej cenie mają dużo towaru.
Nie pisz glupot codziennie przejeżdżam obok zakladu w Kluczkowicach max 7 aut a 30 to by stało pod Wrzelowiec, kłamiesz Kluczkowice płacą slabo ale obcym, kto ma uklady ma dobrą cene a auta pod zakladem te same..........
To musisz kupic sobie okulary. W kolejce przed zakładem nie wejdzie więcej jek 10-12 aut reszta stoi na placu zakładowym. W zeszłym tygodniu co dziennie ponad 700 ton jabłka przyjmował zakład. Może i płaca słabo ale termin płatności to 2 tyg, a termin płatości w Annopolu jest bliżej nie okreslony. Może za miesiąc może na wiosne, a na rr-kę to i za rok moga pieniądze przyjść. Więc nie wszyscy porywają się 2 grosze więcej gdzie indziej jak pieniądze zobaczą za pół roku, wolą dostać troche mniej ale mieć cały czas pieniądze w obrocie.
Billo mam pytanie co ci to daje ze tak wkręcasz ludzi .O takich cenach w zyciu nie słyszałem le Kluczkowice max 0,35 placa inne zakłady więcej do 42 ale w kilku kilometrów sporo wiec nie napuszczaj jednych na drugich .Poza tym o obnizce zwykle wiedza skupy gdyż zakłady informują .Wiec prosze oszczędź wpisów o cenach na zakładach 45 gr
Billo, 2016-11-13 16:14, napisał:
Nie wktec0.45 gr dla wybraanych taka prawda ti czego teraz dl rolnikow 0.38
Sokpol Zagloba placi dla rolnikow 0,37grosz mniej niż dla firm dla grójca jest doplata 0,02-0,03 za transport a 0,45 to ci się przyśnilo informacja sprawdzona
KamilZ, 2016-11-13 16:00, napisał:
Billo mam pytanie co ci to daje ze tak wkręcasz ludzi .O takich cenach w zyciu nie słyszałem le Kluczkowice max 0,35 placa inne zakłady więcej do 42 ale w kilku kilometrów sporo wiec nie napuszczaj jednych na drugich .Poza tym o obnizce zwykle wiedza skupy gdyż zakłady informują .Wiec prosze oszczędź wpisów o cenach na zakładach 45 gr
jak skupu wiedzą wcześniej o obnizkach bo zakłady ich informują, to znaczy że obniżek nie będzie ,bo skupczyki swoje jablka cały czas trzymają w skrzynkach na placu
Dpbra wierzycie czy nie mam swoje źródło nikt się do tego nie przyzna czyli jabłka będą taniec....? czy nie? KammilZ
w góre czy w dół i tak nic nikt nie przewidzi, ot popiszą se ludziska z nudów przy niedzieli.....
ok Grójca, Anielin, skurów, lewiczyn wszedzie 32gr na skupie, niewiem czy w ok grójca ktorys skup daje wiecej jak 33gr.
WSZYSTKIE ZAKŁADY ZAPOWIEDZIAŁY SPADEK CEN OD PONIEDZIAŁKU O 3 GROSZE A CO ZROBIĄ TO ZOBACZYMY
Marcin8787, 2016-11-13 17:25, napisał:
ok Grójca, Anielin, skurów, lewiczyn wszedzie 32gr na skupie, niewiem czy w ok grójca ktorys skup daje wiecej jak 33gr.
Miedzechów Jasieniec 0,34 i o,35 nad stawem
Ty myślisz jeden z drugim ze stanieje ciekawe kto im bedzie woził to co napisałem szczera prawda pozdrawiam:-)
Billo nie daj się prowokować! Potwierdzam Twoje informacje! Na logikę - jeśli ktoś ma dołożyć transport 250-300 km po 2-3 zł za km, to ile kosztuje go kg jabłek - (3-4 grosze) plus marża (3-4 grosze) plus kolejka w Zadłobie 1-2 doby plus duże ilości ii mamy odpowiedź na cenę 44-45 groszy za kg
Widze ze prawie sami naganiacze piszą w tym temacie , sami wstrzymuja jablko na skupach a innych chca wydoic jak zwykle
Te s.......y zawsze darmo woza juz nie tak jak kiedys z 3 groszy jeżdżą tylko pogadaj z nimi to dokladaja do tego interesu . Polak to gorsza wsza od zyda jest , jak jeden drugiego nie w.......a to chory jest .
okolice warki 0,33-0,34 nic nie mowia o obnizce,ludziska pokonczyli i nic zchomikowane na podworkach nie ma.P.S.niech sobie obnizaja,dzis obniza postrasza za dwa dni podniosa
dzisiaj obniżka w okolicach samborca o dwa grosze. Dzisiaj gadalem ze skupowym to obnizka miala byc we wtorek ale jest dzisiaj 34 gr . Cześć skupów juz konczy na ten rok działalność bo nie maja co wozić.
Jak w okolicach Grojca ,Warki i Bialej Rawskiej czy zrobili juz 25 groszy tak jak krzyczeli czy zostalo tak jak bylo i dalej robia nagonke zeby wszystko z podworek wyciągnąć .
Wszyscy sie chyba wysypali po ostatnim straszeniu obnizkami , dwonilem u siebie dzisiaj to powiedzieli ze ostatni zestaw po 33gr a pozniej to napewno do dolu .W sobote dzwonilem z ogloszenia igrit to boss skupowy straszyl mnie juz 25 gr na 200 procent od poniedzialku , tak wiec zciemniaja ile wlezie zeby wydobyc resztki przemyslu . Bilo a jak tam w twoich okolicach z cenami .
a takie wielkie obniżki miały być, tak czy siak już po przemyśle jest, eksport się ruszył i cena podskoczyła więc ludzie nawet z przechowalnie nie będą sypać jabłka
ekosady dziś dały na igrit sporo ogłoszeń, że płacą 34grosze
a tu ktoś 39 już daje, ceny na przetwórniach to jedno, ale trochę też jabłka idzie do Niemiec i cena jest trochę wyższa
http://www.igrit.pl/index.php?act=ogloszenie&ogloszenie=1092703623096&dzialo=3&strona=1
Szkoda że nie sprawdzisz wcześniej ogłoszenia.
39gr telefon nie odpowiada :D
Pozdrawiam
Przetwórcy to sobie na wiele lat ten rok zapamiętają. Nie dość, że cena koncentratu poszła w górę to jeszcze dolar bije rekordy więc eksport jest jeszcze bardziej opłacalny a wiele sadów przemysłowych przez ich politykę cenową nie zostało zebranych. Miliardy im koło nosa przeszły chociaż z drugiej strony w takich warunkach to i jabłka z przechowalni opłaci im się wykupować niedługo.
heh widzę, że z ekosadów dbacie żeby nikt sadownika nie wproawdził czasem w błąd, widzę na igrit , że już 35gr oferujecie czyli tendencja zwyżkowa pewnie? i ktoś znowu też ta igrit 39gr daje, ale nie mam przemysłu to nie dzwonie
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl