Pewnie przetworniom nie zależy bo ściągną towar z Ukrainy podobno już ładują na Ukrainie wagony za miesiąc będzie towaru oporowo Wiem też z pewnego źródła że płyną do Polski banany
Pewnie przetworniom nie zależy bo ściągną towar z Ukrainy podobno już ładują na Ukrainie wagony za miesiąc będzie towaru oporowo Wiem też z pewnego źródła że płyną do Polski banany
Witam okolice Sobień Jezior 0,25gr na jednym 0,27gr
DARECKI, 2016-10-16 10:14, napisał:
lubelskie 0,27zł
Gdzie taka cena w lubelskim?
Kto płaci 0,27 jak na zakladach mam ,kolege skupowego ,ceny takie chociazby Appol 0,29
Hortex Ryki 0,28 kluczkowice 0,28 ,zagłoba to samo
wynika ze są skupczyki lepsi ilepsi od lepszych i najlepsi zalezy który z jaką kopertą zajechał
Lubelskie 26gr na wszystkich skupach,większa ilośc 27gr. Kolego w/w naapisz o tych zakładach co więcej płacą np.siemiatycze,chełm a nie piszesz o tych co płacą najmniej,chyba dla nich pracujesz,co?
na skupach jest 27 a za więkrze ilości to już daja 28 gr ,a może i więcej ,w sadach nie ma spadów ,w tym roku są tylko ładne jabłka ,sadownicy przerzedzaja jabłka chemicznie i ręcznie ,w tym roku jabłko ładnie wyrosło i przemysłu jest nie wiele ,teraz sadownicy powinni się wstrzymać ze sprzedażą jabłek przemysłowych i exportowych , po 50 gr przed sortowaniem nie ma co sprzedawac ,trzeba się wstrzymać ,bo jest zapotrzebowanie na jabłko exportowe i export niezle idzie ,ale ta cena 50 gr jest bardzo słaba ,wstrzymajmy się ze sprzedarzą przemysłu i exportu ,a ceny pujdą znacząco w góre .
czyżby nasi kochani przetwórcy się obudzili i zauważyli że GUS i prof, sie mylili z szacowaniem plonów, zbiory ku końcowi, a jabłka z przechowalni i chłodni za tyle nie wyrwą, prędzej pujdzie na obierkę, przecier czy soki, ja idareda z pod drzew też sprubuje inaczej zagospodarować niż na przemysł bo nie ma zgniłków
sadownik999, 2016-10-17 08:51, napisał:
na skupach jest 27 a za więkrze ilości to już daja 28 gr ,a może i więcej ,w sadach nie ma spadów ,w tym roku są tylko ładne jabłka ,sadownicy przerzedzaja jabłka chemicznie i ręcznie ,w tym roku jabłko ładnie wyrosło i przemysłu jest nie wiele ,teraz sadownicy powinni się wstrzymać ze sprzedażą jabłek przemysłowych i exportowych , po 50 gr przed sortowaniem nie ma co sprzedawac ,trzeba się wstrzymać ,bo jest zapotrzebowanie na jabłko exportowe i export niezle idzie ,ale ta cena 50 gr jest bardzo słaba ,wstrzymajmy się ze sprzedarzą przemysłu i exportu ,a ceny pujdą znacząco w góre .
dobrze mówisz kolego z tym wstrzymanien ale znając zycie i tak ludzie beda wozic ale to nic nie przeszkadza jak komus odpowiada taka cena niech sprzedaje,jabłka jest tak mało wd.zeszłego roku ze i tak cena pojdzie do góry tylko trzeba poczekac jeszcze i wcale mnie nie zdziwi cena przemysłu w granicach 45gr koło 15listopada
oldii, 2016-10-16 08:36, napisał:
Ja słyszałem że limit na bezcłowy kontyngent zarówno na jabłka jak i na koncetntrat został już wykorzystany.
podwyzka po niedzieli sprawdzone info
Skupowy u nas ,tez twierdzi ze maja ,obnizac cene juz w sobote.Podobno jakis,zaklad ,wstrzymal odbior jablka.
podobno... a jaki ty masz w tym interes by siać tu defetyzm? zamało skupujesz? daj 0,50pln to cię zasypią razem z twoją patelnią
Boryss6, 2016-10-19 10:25, napisał:
KamilZ, 2016-08-09 22:30, napisał:
cena spada po niedzieli na zakladzie ma być 0,25 loco
Większych głupot nie czytałem. Niektóre zakłady mają problem z ciągłością produkcji ,a Ty obniżkami straszysz. Wyjedź czasem z tego pola.
Boryss6 kiedy to KamilZ napisał-to chyba nie kłamał.
To takie przepraszam za słowo "pierdolenie". Zapotrzebowanie na jabłko jest ogromne zarówno na exporty jak i deser tutaj w kraju a najbardziej jest ssanie na przemysł . Jak będzie obniżka znowu ludzie przestaną zbierać. ...
ZIOMALEK, 2016-10-19 11:01, napisał:
Skupowy u nas ,tez twierdzi ze maja ,obnizac cene juz w sobote.Podobno jakis,zaklad ,wstrzymal odbior jablka.
Ty zdrajco nie jesteś sadownikiem tylko skuposzczykiem swieżo założone konto widać tylko 3 posty
Pytanko, 2016-10-19 10:58, napisał:
Obnizka po niedzieli sprawdzone info
Zdrajca ile ci placą za to sprzedawczyku?
Skoro piszą że obniżka to ja nie zbieram. Jak ktoś powie że będzie podwyżka to może coś zbiorę. To tyle jeżeli chodzi o sianie paniki przez skupy... Zima coraz bliżej panowie skupowi. Nie ma czasu na zniechęcanie do zbierania.
ZIOMALEK, 2016-10-19 11:01, napisał:
Myślę że trzeba postrajkować w sposób złosliwy zbierać spady trzymać aż ze 20 % zgnije i dopiero sypać wtedy wszyscy byliby zadowoleni szczególnie przetworcy mieliby jakość za dobrą ceną hi hi hi hi hi a może lepiej 30% hi hi hi hi
Boryss6, 2016-10-19 10:25, napisał:
KamilZ, 2016-08-09 22:30, napisał:
cena spada po niedzieli na zakladzie ma być 0,25 loco
Większych głupot nie czytałem. Niektóre zakłady mają problem z ciągłością produkcji ,a Ty obniżkami straszysz. Wyjedź czasem z tego pola.
Doczytaj sobie Boryss6 datę wiadomości którą cytujesz. Jak nie potrafisz to Ci wyjaśnię: dziewiąty sierpień dwa tysiące szesnasty rok. Czyli już dawno nie aktualna! A reszta złośliwych burków to podchwyciła i roztrząsa. Nawet byłoby to śmieszne gdyby nie było aż tak głupie.
Swoją drogą Administrator powinien zrobić skrót do najnowszej, najaktualniejszej (12 obecnie) karty z cenami bo przebijać się zawsze od początku to straszna wiocha. No i Są tego efekty takie jakie są!
Gmina Wilków 27 gr. wczoraj. Jabłek na skupie mało, prawie nic.
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl