Towaru juź nakupili,a takie kary to dla nich pikuś.Mają towar,zapas koncentratu i bardzo dobrą cenę dla nich do przyszłych kontraktów.
Towaru juź nakupili,a takie kary to dla nich pikuś.Mają towar,zapas koncentratu i bardzo dobrą cenę dla nich do przyszłych kontraktów.
tomaszl, 2016-08-29 23:20, napisał:
Jasne :-) dziwne tylko że skupy nie chcą skupować bo nikt im nie oddaje za taką cenę i nie mają co wozić :-). pozdrawiam
misioo9292, 2016-08-30 07:57, napisał:
tomaszl, 2016-08-29 23:20, napisał:
Jasne :-) dziwne tylko że skupy nie chcą skupować bo nikt im nie oddaje za taką cenę i nie mają co wozić :-). pozdrawiam
NO ALE CO SKUPY !ZA 10GR CZY 5GR MAJĄ SIĘ DOTYKAĆ ARONI !SAMOCHODY po 48 BLOKOWAC NA ZAKLADACH?
Prawda jest taka, że zakłady w tym roku wygrały, przetrzymały producentów po pierwszej próbie wstrzymania sprzedarzy, postraszyły że za dwa dni koniec tłoczenia, skupowały wolno, cene stale zmniejszały, a wszyscy grzecznie kombajnowali aby tylko wzieli, a teraz się okazuje że i nie kończą skupować, nawet tłocznie które nie skupowały aronii nagle zaczeły skupować, ale jest już po zawodach.
kaktus, 2016-08-30 14:37, napisał:
Prawda jest taka, że zakłady w tym roku wygrały, przetrzymały producentów po pierwszej próbie wstrzymania sprzedarzy, postraszyły że za dwa dni koniec tłoczenia, skupowały wolno, cene stale zmniejszały, a wszyscy grzecznie kombajnowali aby tylko wzieli, a teraz się okazuje że i nie kończą skupować, nawet tłocznie które nie skupowały aronii nagle zaczeły skupować, ale jest już po zawodach.
Które tłocznie podaj nazwy.
Miał ktoś z was taką sytuacje przy wysyłaniu aroni do Niemiec,oczywiście Bio źe badanie owocu jest robione na danej plantacji.
Tak badają ale wyrywkowo w zeszłym roku firma do której oddawałem miała kilka przypadków gdzie w owocu były nadmierne ilości azotanów a co gorsza ślady rundap ale za euro niema co wybrzydzać
W jednym punkcie ponoć dawali 0,90 ale teraz juz nie kupuja i 2 ha narazie stoi u mnie na polu
Mallus, 2016-09-01 07:02, napisał:
W wąwolnicy dzis biora ostatni dzień.A w klementowicach nie wiem do kiedy.
Kto przyjmuje w Klementowicach?
A ile płaci ,rauch,agrana,alpex grójec,real,oky itd.Piszcie kto tam oddał lub zamierza.
Mallus, 2016-09-01 12:00, napisał:
Klasa po 60gr ale jak długo bedą skupowali dowiem sie wieczorem.
A oni w ogóle płacą? Czy biorą bo biorą?
Po jakiej cenie sprzedewaliście aronie na koniec sezonu !
U mnie okolice Sandomierza 0,60 zł
LIVE69, 2016-08-31 19:00, napisał:
Tak badają ale wyrywkowo w zeszłym roku firma do której oddawałem miała kilka przypadków gdzie w owocu były nadmierne ilości azotanów a co gorsza ślady rundap ale za euro niema co wybrzydzać
Witaj, mam aronię eko, w tym roku nie zbierałam - miałam propozycję po 0,40, dlatego szukam nowego odbiorcy. Czy możesz podesłąć mi kontakt na odbiorcę z Niemiec?
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl