Witam.
Ma coś ktoś informację nt. tego sprzętu? w Polsce jest trochę tego sprowadzonego zastanawiam się nad kupnem.Niepokoi mnie dość duzy silnik i chłodzenie powietrzem.ogólnie rzecz biorąc mam rolniczego case i nie są to złe ciągniki.
Witam.
Ma coś ktoś informację nt. tego sprzętu? w Polsce jest trochę tego sprowadzonego zastanawiam się nad kupnem.Niepokoi mnie dość duzy silnik i chłodzenie powietrzem.ogólnie rzecz biorąc mam rolniczego case i nie są to złe ciągniki.
ja sie wyypowiem,chociaz mam wczesniejsz model 2140.bardzo fajny sprzecik,nie obawiaj sie duzego silnika,moj pali mniej od c 360,bezawaryjny( silnik same).chlodzenia powietrzem nie trzeba sie obawiac,nalezy czesto kontrolowac pasek od wentylatora.mankamentem moze byc stosunkowo mala kabina. ja przy wzroscie 190 i slusznej budowie po kilku godzinach pracy mam toche dosyc.
czesci mozesz szukac bezposrednio u dilera,lub szukac w necie. np bagnet poziomu oleju w silniku oryginalny kosztuje ok.460 pln,a zamiennik od ciagnika same kupilem za70 z przesylka.
oczywiscie ze z kabina.z szerokoscia to nie pomoge bo ja mam "poszezonego" do rozstawu ciapka,ale przypuszczem ze do 105 mozna zwezyc
słuchaj a masz z napędem na przód czy bez bo mi zależy bardzo na napędzie,nie wiem czy prawda że napęd załączany elektrohydraulicznie?
wersja 2140 miala naped zalanczany mechanicznie. wesja pozniejsza,tj. pro miala juz zalaczanie elektrohdrauliczne.raczej dzialalo to bezawarjnie,jesli o to ci chodzi. zajzyj na poczte.
Case 2140 . Po wymianie oleju przestał działać ponośnik tylny . Miał ktoś podobny problem ? Zapowietrzony układ ? . Wspomaganie jest. , siłownik chodzi . A tu nic ....
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl