Witam
jak u was wygląda agrest bo u mnie wlkp 80% leci
Mazowieckie - minimum 60%, ale myślę że po ociepleniu jeszcze więcej się osypie. Właściwie to pozostał kwiat w głębi krzewu.
Ogólnie kwitnienie dużo słabsze niż w ubiegłym roku.
Ja osobiście nie mam ale sąsiad ma przez miedze z moimi porzeczkami. Jak chodziłem oglądać porzeczki to też zajrzałem do niego. Odmiana niesluchowski na tą chwilę to tak około 50 % ale ciekawe co mu zostanie po opadzie. Woj. Lubelskie
Może dzięki temu podniesie się cena po zeszłorocznej obniżce bo prognozy cenowe póki co na agrest są marne.
Nie liczył bym na to. Przecież mają wszystkiego za dużo to po co będą przepłacać. Ja swoją przygodę z agrestem zakończyłem, ale może kiedyś do niej jeszcze wrócę lecz to napewno nie będzie ani w tym ani w przyszłym roku.
Witam
I problem z nadwyżką agrestu się rozwiązał. Kamieniar i Niesłuchowski straty 90 %, Macurines coś może się utrzyma ale max 30% normalnego plonu. Jak namłócę 2 t/ha to likwiduję.
Lubelskie
Invicta Mucurines Niesłuchowski tragedia (u mnie i u znajomych). Rodnik srednio. Kamieniar i Puszkinskij najlepiej jak narazie to wygląda.
świętokrzyskie invicta uszkodzenia ok60proc , Puszkin ok40 ale mam całości 30arów
Lubelskie 70% strat w Niesłuchowskim, Kamieniar i Makurines ~50%
Przynajmniej cena może podskoczyć bo "zapasy w magazynach" to bzdura, bo jeżeli mają to marnej jakości i nie wiele z tego wytrzymało by do tej pory, co lepsze poszło na zachód
Portal sadownictwo.com.pl powstał i działa jako niezależny serwis internetowy przeznaczony dla producentów owoców.
Data założenia: 10 czerwca 2001 r.
Pomysłodawca i twórca: Marcin Zachwieja
Portal sadownictwo.com.pl
e-mail: kontakt@sadownictwo.com.pl